Viszlát, elvtársak! – a szocializmus végnapjai kelet-európában

By | 2019-12-19

Dalos György - Viszlát, elvtársak! - A szocializmus végnapjai Kelet-Európában

Leírás könyv Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában

1989. november 28-án a teljes kommunista vezetőség leköszön Prágában, és az éljenző tömeg transzparenst függeszt ki a prágai tévétoronyra a következő felirattal: "Lengyelország – 10 év, Magyarország – 10 hónap, Kelet-Németország 10 hét, Csehszlovákia – 10 nap." Hamarosan hozzáfűzik majd még Bukarestben: "Románia – 10 óra."
Ennyi idő alatt omlott le a vasfüggöny és oszlott fel a kelet-európai szocialista tábor. A végnapok nélkülöztek minden látványosságot. Mihail Gorbacsov 1991 decemberében tartott beszéde megpecsételte a Szovjetunió felbomlását és véget vetett a Kommunista Párt uralmának. A szocializmusra nem kívülről mértek végső csapást, hanem belülről bomlott föl. Nem megsemmisítették, hanem önnön súlya alatt összeroppant. Legyőzéséhez nem volt szükség nagy hadseregekre, a NATO-csapatok bevonulására vagy amerikai rakéták bevetésére, csak azoknak az embereknek az akaratára és elszántságára, akiket a szocializmusnak kellett volna boldoggá tennie.
Dalos György adatokban bővelkedő könyve megmutatja, mely erők járultak hozzá ennek a történelmi kísérletnek a bukásához, hogyan jelentek meg a szocialista rendszeren az első repedések, és hogyan reagáltak erre az egyes emberek és a hatalom birtokosai. A szocializmus kései szakaszának politikáját, mindennapjait és kultúráját megvilágító, eseményeit időrendben elbeszélő könyv a Szovjetuniónak és a kelet-európai szocialista országoknak állít emléket 2011-ben, a rendszer bukásának huszadik évfordulóján.
A könyv annak a "Viszlát, elvtársak!" elnevezésű, multimédiás projektnek a része, amelyet a berlini gebrueder beetz filmproduktion és a párizsi Artline Films az Arte tévécsatornával közösen indított útjára tévéfilmsorozat és weboldal formájában.

Letöltés könyvet Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában pdf

Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.pdf

Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában Dalos György pdf formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában epub

Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.epub

Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában Dalos György epub formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában mobi

Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.mobi

Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában Dalos György mobi formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában txt

Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.txt

Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában Dalos György txt formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában docx

Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.docx

Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában Dalos György docx formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában fb2

Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.fb2

Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában Dalos György fb2 formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv ingyen

Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában ingyenes

A könyv részletei Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában

  • A könyv eredeti címe: Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában
  • A könyv szerzője: Dalos György
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Dalos György
  • Oldalszám: 192 oldal
  • Megjelenés: 2011. november 30.
  • Fájlnév: Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.pdf, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.epub, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.mobi, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.txt, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.docx, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyvet Dalos György írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv megjelenésének dátuma 2011. november 30.. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyvben 192 oldal található.

A könyv letölthető a Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Dalos György – Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.pdf, Dalos György – Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.epub, Dalos György – Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában.mobi. Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában felülvizsgálat. Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyv Dalos György – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Dalos György Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában Dalos György könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában fb2, download Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában PDF, download Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában MOBI, ingyenes letöltések Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában IPhone, online Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában pdf, ingyenes Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában DJVU, ingyenes letöltések Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában txt, letöltések Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában rtf, online Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában FB2 , ebook Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában letöltések txt, ingyenes Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában letöltések, ebook Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában download MOBI, letöltések Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában IPad, olvas Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában MOBI, olvas Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában docx, ingyenes Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában awz, download ebook Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában iPad, ingyenes Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában DJVU, download Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában ingyenes, ingyenes letöltések Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában, olvas Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában txt, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában letöltések DJVU, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában letöltések ingyenes, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában letöltések pdf ingyenes, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában pdf letöltések ingyenes, letöltések eViszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában pdf ingyenes, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában letöltések epub ingyenes, Viszlát, elvtársak! – A szocializmus végnapjai Kelet-Európában ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply