Vata fia

By | 2019-11-12

Batka Zoltán - Vata fia

Leírás könyv Vata fia

Aki mindent elveszített, hogy győzhessen

Magyar Királyság, 1061

A 11. század derekára a fiatal magyar királyság területén elterjedt az új hit, a kereszténység. Már csak egyetlen, tiszántúli törzs őrzi a régi rendet. Innen robban ki 1061-ben az utolsó pogánylázadás.

I. Béla király "uruszágában" színlelt béke honol. Bélának már csak egyetlen pogány törzset kell megtörnie, hogy végre teljesen a keresztény Európa része legyen a fiatal magyar királyság. Ám Bélának, a kegyetlen reálpolitikusnak legnagyobb harcát saját múltjával kell megvívnia: minél buzgóbban építi nagy művét, titokban annál kétségbeesettebben keresi a visszautat gyermekkora valaha volt pogány világába.

Vata fia János, az utolsó pogány – régi magyar nyelven: szár – törzsfő Bélához hasonlóan meghasonlott ember. Látja, ahogy világa lassan széthullik, és népére a sorstalan pusztulás vár. Látszólag szilárdan uralja törzsét, ám belül már régen nem hisz istenében. Egy ideje már csak úgy tud elaludni, ha egy meztelen tőrt tesz ki a pamlaga mellé: ha valaki a törzsi szokás szerint fel akarja őt áldozni, azt könnyen megtehesse.

Adelardó fiatal hispániai szerzetes, jogtudós és magyar tolmács. Szerzetessé válása óta keresi a világban Isten igazságát, de az egyetlen, amiben hinni tud, saját emlékezete: hiszi, hogy ez tartja életben azokat, akik a világban pusztulásra ítéltettek.

A Vata fia a kisszámú történelmi forrás és az Árpád-házi mondakör elemei alapján íródott drámai események izgalmas láncolata: az utolsó pogánylázadás kitörésének, majd leverésének és a magyarság ősi pusztai kultúrájának végleges eltűnésének krónikája. Mintha egy film peregne előttünk: régi magyarokról szól, ám a mai magyaroknak: a 11. századi történet közben felsejlenek a messziről jött, Európában azóta is a helyét kereső magyar nép mai dilemmái, sorskérdései.


Újlipótváros összművészeti fesztiválja szeptember 7-én, szombaton minden eddiginél több programmal várja az érdeklődőket.
2019. szeptember 7-én immár 11. alkalommal újra megrendezésre kerül a Pozsonyi Piknik, Újlipótváros civil, kulturális, összművészeti fesztiválja. A rendezvény az Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között várja az idén is a Piknikre látogatók apraja-nagyját. A koncertekkel, színházi és irodalmi műsorokkal, kiállításokkal fűszerezett kulturális kavalkád újra három színpadon egyszerre kínál az idén is sokszínű, klasszikus és kortárs kulturális élményt gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A program számos műfajban tartogat különleges kulturális csemegét az ide látogató közönség számára: a színház a muzsika és a költészet szerelmeseinek, a látványos utcai flashmobokat, kiállításokat kedvelőknek, a különleges irodalmi csemegék iránt érdeklődőknek, a könnyed nyárbúcsúztató zenei élményeket keresőknek, a klasszikus és világzenei koncertélményre vágyóknak, a gasztronómia szerelmeseinek, a különleges, kézműves vásári hangulat és élményprogram iránt érdeklődőknek vagy egyszerűen csak a kellemes baráti nyáresti beszélgetésre, közösségi élményre vágyóknak.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Letöltés könyvet Vata fia pdf

Vata fia.pdf

Batka Zoltán Vata fia könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Vata fia Batka Zoltán pdf formátumban. A Vata fia könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Vata fia könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Vata fia epub

Vata fia.epub

Batka Zoltán Vata fia könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Vata fia Batka Zoltán epub formátumban. A Vata fia könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Vata fia könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Vata fia mobi

Vata fia.mobi

Batka Zoltán Vata fia könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Vata fia Batka Zoltán mobi formátumban. A Vata fia könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Vata fia könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Vata fia txt

Vata fia.txt

Batka Zoltán Vata fia könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Vata fia Batka Zoltán txt formátumban. A Vata fia könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Vata fia könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Vata fia docx

Vata fia.docx

Batka Zoltán Vata fia könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Vata fia Batka Zoltán docx formátumban. A Vata fia könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Vata fia könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Vata fia fb2

Vata fia.fb2

Batka Zoltán Vata fia könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Vata fia Batka Zoltán fb2 formátumban. A Vata fia könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Vata fia könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Vata fia könyv ingyen

Vata fia online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Vata fia ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Vata fia

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Vata fia és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Vata fia ingyenes

A könyv részletei Vata fia

  • A könyv eredeti címe: Vata fia
  • A könyv szerzője: Batka Zoltán
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Batka Zoltán
  • Oldalszám: 400 oldal
  • Megjelenés: 2019. szeptember 06.
  • Fájlnév: Vata fia.pdf, Vata fia.epub, Vata fia.mobi, Vata fia.txt, Vata fia.docx, Vata fia.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Vata fia könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Vata fia könyvet Batka Zoltán írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Vata fia könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Vata fia. A Vata fia könyv megjelenésének dátuma 2019. szeptember 06.. A Vata fia könyvben 400 oldal található.

A könyv letölthető a Vata fia kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Vata fia könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Batka Zoltán – Vata fia.pdf, Batka Zoltán – Vata fia.epub, Batka Zoltán – Vata fia.mobi. Batka Zoltán Vata fia felülvizsgálat. Vata fia könyv Batka Zoltán – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Batka Zoltán Vata fia könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Vata fia is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Vata fia Batka Zoltán könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Vata fia, Vata fia fb2, download Vata fia PDF, download Vata fia MOBI, ingyenes letöltések Vata fia IPhone, online Vata fia pdf, ingyenes Vata fia DJVU, ingyenes letöltések Vata fia txt, letöltések Vata fia rtf, online Vata fia FB2 , ebook Vata fia letöltések txt, ingyenes Vata fia letöltések, ebook Vata fia download MOBI, letöltések Vata fia IPad, olvas Vata fia MOBI, olvas Vata fia docx, ingyenes Vata fia awz, download ebook Vata fia iPad, ingyenes Vata fia DJVU, download Vata fia ingyenes, ingyenes letöltések Vata fia, olvas Vata fia txt, Vata fia letöltések DJVU, Vata fia letöltések ingyenes, Vata fia letöltések pdf ingyenes, Vata fia pdf letöltések ingyenes, letöltések eVata fia pdf ingyenes, Vata fia letöltések epub ingyenes, Vata fia ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply