Útleírások

By | 2019-11-11

JÓKAI MÓR - Útleírások

Leírás könyv Útleírások

,,A Duna-part mutatja Budapesten a legmozgalmasabb életet, a legkülönfélébb elemekből egymás mellé rakva. A Lánchídtól a Petőfi térig terjedő corsón az elegáns világ sétál, találkozót ad, társalog (kocsival ott nem szabad járni); ott mutatják be a legújabb toiletteket, a kávéházak előtti járdákon, a pompás kioszk akácfái alatt kávéznak, fagylaltoznak, újságot olvasnak. S aztán egy vaskorláttal odább, egy lépcsősorral alább, a széles rakodó parton izmos munkássereg hordja a vállán a zsákokat, hempergeti a tonnákat, emeli nehéz teherkocsikra a hatalmas málhacsomagokat; hatan cipelnek egy-egy gyapjúzsákot, vastargoncán tolnak becsomagolt dohánybálákat, térdig-vállig gyürkőzött atlétai alakok, s aztán megint egy korláttal odább, egy lépcsősorral alább: ott vannak az úszószínek, a hideg fürdők, a csónakházak, ezekhez siet forró napokon az üdülést kereső közönség. Ott látni a csónak- és úszóversenyeket. A fényűzés, a munka és az üdülés mind egy képen csoportosítva. S a kék Duna tükrén egymást váltva-kerülgetve sikamlik az apróbb-nagyobb gőzösök raja minden irányban. Folytatja a képet alább a gyümölcspiac, mely alant a rakparton elkezdődve végigvonul egész a vámházig, kiszélesedik a plébánia téren: ernyős sátorokkal és azok nélkül, hagymafentő sáncok, zöldségtorlaszok, hihetetlen menynyiségeivel a piros paprikának s még pirosabb paradicsomalmának, fölváltva gyümölcsgarmadáktól; a piros szín minden változataiban rikító almák kosárszámra; a hamvas kék szilva s a sárguló őszibarack öblös puttonyokban; a minden színű és zamatú szőlők halmazai; embermagasságú határhalmok rakva óriás görögdinnyékből a sötétzöldön kezdve a csíkos világos zöldig: csalogatóul egy-egy kettészelve s vérbélű tartalmát kifelé fordítva."

Letöltés könyvet Útleírások pdf

Útleírások.pdf

JÓKAI MÓR Útleírások könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Útleírások JÓKAI MÓR pdf formátumban. A Útleírások könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Útleírások könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Útleírások epub

Útleírások.epub

JÓKAI MÓR Útleírások könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Útleírások JÓKAI MÓR epub formátumban. A Útleírások könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Útleírások könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Útleírások mobi

Útleírások.mobi

JÓKAI MÓR Útleírások könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Útleírások JÓKAI MÓR mobi formátumban. A Útleírások könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Útleírások könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Útleírások txt

Útleírások.txt

JÓKAI MÓR Útleírások könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Útleírások JÓKAI MÓR txt formátumban. A Útleírások könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Útleírások könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Útleírások docx

Útleírások.docx

JÓKAI MÓR Útleírások könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Útleírások JÓKAI MÓR docx formátumban. A Útleírások könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Útleírások könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Útleírások fb2

Útleírások.fb2

JÓKAI MÓR Útleírások könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Útleírások JÓKAI MÓR fb2 formátumban. A Útleírások könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Útleírások könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Útleírások könyv ingyen

Útleírások online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Útleírások ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Útleírások

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Útleírások és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Útleírások ingyenes

A könyv részletei Útleírások

  • A könyv eredeti címe: Útleírások
  • A könyv szerzője: JÓKAI MÓR
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: JÓKAI MÓR
  • Oldalszám: 2016. március 09.
    ISBN: 9789633774717
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: Útleírások.pdf, Útleírások.epub, Útleírások.mobi, Útleírások.txt, Útleírások.docx, Útleírások.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Útleírások könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Útleírások könyvet JÓKAI MÓR írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Útleírások könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Útleírások. A Útleírások könyv megjelenésének dátuma ERR. A Útleírások könyvben 2016. március 09.

ISBN: 9789633774717 található.

A könyv letölthető a Útleírások kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Útleírások könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: JÓKAI MÓR – Útleírások.pdf, JÓKAI MÓR – Útleírások.epub, JÓKAI MÓR – Útleírások.mobi. JÓKAI MÓR Útleírások felülvizsgálat. Útleírások könyv JÓKAI MÓR – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. JÓKAI MÓR Útleírások könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Útleírások is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Útleírások JÓKAI MÓR könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Útleírások, Útleírások fb2, download Útleírások PDF, download Útleírások MOBI, ingyenes letöltések Útleírások IPhone, online Útleírások pdf, ingyenes Útleírások DJVU, ingyenes letöltések Útleírások txt, letöltések Útleírások rtf, online Útleírások FB2 , ebook Útleírások letöltések txt, ingyenes Útleírások letöltések, ebook Útleírások download MOBI, letöltések Útleírások IPad, olvas Útleírások MOBI, olvas Útleírások docx, ingyenes Útleírások awz, download ebook Útleírások iPad, ingyenes Útleírások DJVU, download Útleírások ingyenes, ingyenes letöltések Útleírások, olvas Útleírások txt, Útleírások letöltések DJVU, Útleírások letöltések ingyenes, Útleírások letöltések pdf ingyenes, Útleírások pdf letöltések ingyenes, letöltések eÚtleírások pdf ingyenes, Útleírások letöltések epub ingyenes, Útleírások ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply