Porhó

By | 2019-11-13

Tóth Krisztina - Porhó

Leírás könyv Porhó

A hulló hó a megbocsátás, a kegyelem jelképe. Tóth Krisztina verseiben is ott szitál a finom, alig érezhető porhó, mely az idők során lassan, észrevétlenül mindent befed; és ha izgalmas, sokat ígérő felfedezőútra indulunk e világban, előtűnnek sajátos formái, és a lábunkhoz tapadó hó alól előbukkannak a  legkáprázatosabb színek.
Az elfojtott, a ki nem mondható érzelmek kavarodása, a pattanásig feszült idegek: így jellemezhetnénk leginkább Tóth Krisztina költészetét, mely a nővé érés, az anyaság és a mélyben izzó de kitörni képtelen szenvedélyek lenyomata. Egy három tételes versben elképzelt és valósnak tűnő szeretkezések keverednek, szinte tapintható hidegben, másutt óda születik az ötvenéves férfihoz. A címadó írásban Tóth Krisztina megrendítő kérdéseket tesz föl a krisztusi koron innen, de a József Attila-in túl: „Harminckettő hogy telhetett? / Hogy múltak el napok, hetek?” Ez az új és régi verseket tartalmazó, az egész eddigi életművet bemutató kötet a válasz.A hulló hó a megbocsátás, a kegyelem jelképe. Tóth Krisztina verseiben is ott szitál a finom, alig érezhető porhó, mely az idők során lassan, észrevétlenül mindent befed; és ha izgalmas, sokat ígérő felfedezőútra indulunk e világban, előtűnnek sajátos formái, és a lábunkhoz tapadó hó alól előbukkannak a legkáprázatosabb színek.
Az elfojtott, a ki nem mondható érzelmek kavarodása, a pattanásig feszült idegek: így jellemezhetnénk leginkább Tóth Krisztina költészetét, mely a nővé érés, az anyaság és a mélyben izzó de kitörni képtelen szenvedélyek lenyomata. Egy három tételes versben elképzelt és valósnak tűnő szeretkezések keverednek, szinte tapintható hidegben, másutt óda születik az ötvenéves férfihoz. A címadó írásban Tóth Krisztina megrendítő kérdéseket tesz föl a krisztusi koron innen, de a József Attila-in túl: „Harminckettő hogy telhetett? / Hogy múltak el napok, hetek?” Ez az új és régi verseket tartalmazó, az egész eddigi életművet bemutató kötet a válasz.


„Hol vagytok, ó, ti drága, szerelmes férfiak”
Tóth Krisztinát a héten a PIM-ben köszöntötték 50. születésnapja alkalmából. A szerző előtt 2001-es Porhó című kötetében először megjelent versével tisztelgünk. A vers most újra megjelent a születésnapra publikált Ünnep című kötetben, melybe Lator László válogatott verseket a költőnő életművéből.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Letöltés könyvet Porhó pdf

Porhó.pdf

Tóth Krisztina Porhó könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Porhó Tóth Krisztina pdf formátumban. A Porhó könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Porhó könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Porhó epub

Porhó.epub

Tóth Krisztina Porhó könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Porhó Tóth Krisztina epub formátumban. A Porhó könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Porhó könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Porhó mobi

Porhó.mobi

Tóth Krisztina Porhó könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Porhó Tóth Krisztina mobi formátumban. A Porhó könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Porhó könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Porhó txt

Porhó.txt

Tóth Krisztina Porhó könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Porhó Tóth Krisztina txt formátumban. A Porhó könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Porhó könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Porhó docx

Porhó.docx

Tóth Krisztina Porhó könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Porhó Tóth Krisztina docx formátumban. A Porhó könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Porhó könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Porhó fb2

Porhó.fb2

Tóth Krisztina Porhó könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Porhó Tóth Krisztina fb2 formátumban. A Porhó könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Porhó könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Porhó könyv ingyen

Porhó online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Porhó ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Porhó

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Porhó és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Porhó ingyenes

A könyv részletei Porhó

  • A könyv eredeti címe: Porhó
  • A könyv szerzője: Tóth Krisztina
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Tóth Krisztina
  • Oldalszám: 52 oldal
  • Megjelenés: 2001. január 01.
  • Fájlnév: Porhó.pdf, Porhó.epub, Porhó.mobi, Porhó.txt, Porhó.docx, Porhó.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Porhó könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Porhó könyvet Tóth Krisztina írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Porhó könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Porhó. A Porhó könyv megjelenésének dátuma 2001. január 01.. A Porhó könyvben 52 oldal található.

A könyv letölthető a Porhó kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Porhó könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Tóth Krisztina – Porhó.pdf, Tóth Krisztina – Porhó.epub, Tóth Krisztina – Porhó.mobi. Tóth Krisztina Porhó felülvizsgálat. Porhó könyv Tóth Krisztina – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Tóth Krisztina Porhó könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Porhó is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Porhó Tóth Krisztina könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Porhó, Porhó fb2, download Porhó PDF, download Porhó MOBI, ingyenes letöltések Porhó IPhone, online Porhó pdf, ingyenes Porhó DJVU, ingyenes letöltések Porhó txt, letöltések Porhó rtf, online Porhó FB2 , ebook Porhó letöltések txt, ingyenes Porhó letöltések, ebook Porhó download MOBI, letöltések Porhó IPad, olvas Porhó MOBI, olvas Porhó docx, ingyenes Porhó awz, download ebook Porhó iPad, ingyenes Porhó DJVU, download Porhó ingyenes, ingyenes letöltések Porhó, olvas Porhó txt, Porhó letöltések DJVU, Porhó letöltések ingyenes, Porhó letöltések pdf ingyenes, Porhó pdf letöltések ingyenes, letöltések ePorhó pdf ingyenes, Porhó letöltések epub ingyenes, Porhó ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply