Hódítók

By | 2019-12-05

Roger Crowley - Hódítók

Leírás könyv Hódítók

Crowley legújabb könyvében az aprócska Portugália 16. század eleji gyors és lélegzetelállító felemelkedését meséli el. A portugálok ritka tengerhajózási bravúrt hajtottak végre, amikor a Jóreménység fokát megkerülve felfedezték az Indiába vezető tengeri útvonalat. Gyarmatosító hadjáratokat vezettek a muzulmán uralkodók ellen, és a velencei kereskedőket háttérbe szorítva ellenőrzésük alá vonták a fűszerkereskedelmet. ,,Szerencsés" Mánuel király, a zsákmányszerző portyákat vezető Afonso de Albuquerque és a felfedező Vasco da Gama ügyesen lavíroztak személyes becsvágyuk és a birodalmi célkitűzések között. Eltökélt szándékuk volt, hogy kíméletlenül eltöröljék az iszlám kultúrát, és egy keresztény birodalmat hozzanak létre az Indiai-óceán térségében. A rákövetkező évszázadban egyetlen európai birodalom sem volt ambiciózusabb, egyetlen uralkodó sem bizonyult mohóbbnak Portugáliánál és királyainál. ,,A portugálok beindították a világméretű, kultúraközi interakciók láncolatát. Meghonosították a lőfegyvereket és a kenyeret Japánban, az asztrolábiumot és a zöldbabot Kínában, afrikai rabszolgákat szállítottak az amerikai kontinensre, teát Angliába, borsot az Újvilágba, kínai selymet és indiai orvosságokat egész Európába, és megajándékozták a pápát egy elefánttal. A történelem folyamán első ízben egymás látóterébe emelték a világ legtávolabbi népeit, és ámuldozó leírások sorára adtak alkalmat. A japán festők dagadozó nadrágokban és tarka kalpagokkal ábrázolták különös látogatóikat. A szingalézeket elképesztették a jövevények étkezési szokásai és természetükből fakadó nyughatatlansága, s a portugálokat >>igen fehér és szépséges<< emberekként írták le, akik >>vas fejfedőket és csizmákat viselnek, sosem maradhatnak veszteg, s egyfajta fehér követ esznek, és vért isznak hozzá<<. Az efféle képzetek, benyomások és persze a kereskedelem mélyen és tartósan hatottak bolygónk kultúráira, nyelveire, étkezési szokásaira, növényvilágára, történelmére és művészetére. S egyben a Nyugat ötszáz esztendőn át tartó uralmának kezdetét jelezték, ami csak napjainkban kezd visszaszorulni."

Letöltés könyvet Hódítók pdf

Hódítók.pdf

Roger Crowley Hódítók könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Hódítók Roger Crowley pdf formátumban. A Hódítók könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Hódítók könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Hódítók epub

Hódítók.epub

Roger Crowley Hódítók könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Hódítók Roger Crowley epub formátumban. A Hódítók könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Hódítók könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Hódítók mobi

Hódítók.mobi

Roger Crowley Hódítók könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Hódítók Roger Crowley mobi formátumban. A Hódítók könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Hódítók könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Hódítók txt

Hódítók.txt

Roger Crowley Hódítók könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Hódítók Roger Crowley txt formátumban. A Hódítók könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Hódítók könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Hódítók docx

Hódítók.docx

Roger Crowley Hódítók könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Hódítók Roger Crowley docx formátumban. A Hódítók könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Hódítók könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Hódítók fb2

Hódítók.fb2

Roger Crowley Hódítók könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Hódítók Roger Crowley fb2 formátumban. A Hódítók könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Hódítók könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Hódítók könyv ingyen

Hódítók online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Hódítók ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Hódítók

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Hódítók és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Hódítók ingyenes

A könyv részletei Hódítók

  • A könyv eredeti címe: Hódítók
  • A könyv szerzője: Roger Crowley
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Roger Crowley
  • Oldalszám: 2019. május 28.
    ISBN: 9789633555699
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: Hódítók.pdf, Hódítók.epub, Hódítók.mobi, Hódítók.txt, Hódítók.docx, Hódítók.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Hódítók könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Hódítók könyvet Roger Crowley írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Hódítók könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Hódítók. A Hódítók könyv megjelenésének dátuma ERR. A Hódítók könyvben 2019. május 28.

ISBN: 9789633555699 található.

A könyv letölthető a Hódítók kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Hódítók könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Roger Crowley – Hódítók.pdf, Roger Crowley – Hódítók.epub, Roger Crowley – Hódítók.mobi. Roger Crowley Hódítók felülvizsgálat. Hódítók könyv Roger Crowley – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Roger Crowley Hódítók könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Hódítók is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Hódítók Roger Crowley könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Hódítók, Hódítók fb2, download Hódítók PDF, download Hódítók MOBI, ingyenes letöltések Hódítók IPhone, online Hódítók pdf, ingyenes Hódítók DJVU, ingyenes letöltések Hódítók txt, letöltések Hódítók rtf, online Hódítók FB2 , ebook Hódítók letöltések txt, ingyenes Hódítók letöltések, ebook Hódítók download MOBI, letöltések Hódítók IPad, olvas Hódítók MOBI, olvas Hódítók docx, ingyenes Hódítók awz, download ebook Hódítók iPad, ingyenes Hódítók DJVU, download Hódítók ingyenes, ingyenes letöltések Hódítók, olvas Hódítók txt, Hódítók letöltések DJVU, Hódítók letöltések ingyenes, Hódítók letöltések pdf ingyenes, Hódítók pdf letöltések ingyenes, letöltések eHódítók pdf ingyenes, Hódítók letöltések epub ingyenes, Hódítók ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply