Fráter györgy

By | 2019-12-05

JÓKAI MÓR - Fráter György

Leírás könyv Fráter György

",,Gyalog tették meg az utat a Kárpátoktól a Dunáig a fráter és a novícius, segítve tolni a szekeret hegynek fölfelé, visszatartani völgy felé, sohasem ülverajta. Az összekoldult alamizsnával be kellett számolni pontosan a gvárdiánnak. Maguk száraz kenyérrel éltek, s lakomáztak a vadkörtefa alatt a hullottgyümölcsből.  A pálosok kolostora ott állt a nagy kiterjedésű budai hegyvidék rengetegében: egy körülzárt völgyben, melyből a külvilágra nem nyílt semmi kilátás. A tömör épület még most is megvan, de nem szentelt hely többé; majorlak lett belőle, a hajdani oltár helyén tűzhely van, a refektóriumból lett pálinkafőző.  II. Ulászló idejében még az a kolostor egy főapátság székhelye volt, melynek fennhatósága alá tartoztak a felső-magyarországi és lengyelországi alsóbb klastromok és kisebb apátságok. Hírhedett volt a zárda a tagjainak rendkívül szigorú életmódjáról, egyházi fegyelméről. A pálosok asztalára soha hús és halféle étel nem került, még a gabonaneműekből is azt válogatták, amelybe a zsizsik bele nem esik. Maguk sajtot készítettek; de azt soha nem ízlelték, mert abban is lehet élő állat. Idegen embernek a kolostor küszöbét nem volt szabad átlépni. Egyszer Hunyadi Mátyás király titokban lopózott be hozzájuk, úgy észlelte ki rendkívüli, rideg szertartásaikat.  Fráter Antonius éppen egy pénteki napon érkezett meg a kolostorba, megrakott kordéjával, szamarával s az új neofitával.  A gvárdián átvette az elemozsinát, rámondta, hogy ,,Deo gratias." Éppen vecsernyére harangoztak a kis toronyban.""

Letöltés könyvet Fráter György pdf

Fráter György.pdf

JÓKAI MÓR Fráter György könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Fráter György JÓKAI MÓR pdf formátumban. A Fráter György könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Fráter György könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Fráter György epub

Fráter György.epub

JÓKAI MÓR Fráter György könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Fráter György JÓKAI MÓR epub formátumban. A Fráter György könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Fráter György könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Fráter György mobi

Fráter György.mobi

JÓKAI MÓR Fráter György könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Fráter György JÓKAI MÓR mobi formátumban. A Fráter György könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Fráter György könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Fráter György txt

Fráter György.txt

JÓKAI MÓR Fráter György könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Fráter György JÓKAI MÓR txt formátumban. A Fráter György könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Fráter György könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Fráter György docx

Fráter György.docx

JÓKAI MÓR Fráter György könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Fráter György JÓKAI MÓR docx formátumban. A Fráter György könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Fráter György könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Fráter György fb2

Fráter György.fb2

JÓKAI MÓR Fráter György könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Fráter György JÓKAI MÓR fb2 formátumban. A Fráter György könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Fráter György könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Fráter György könyv ingyen

Fráter György online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Fráter György ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Fráter György

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Fráter György és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Fráter György ingyenes

A könyv részletei Fráter György

  • A könyv eredeti címe: Fráter György
  • A könyv szerzője: JÓKAI MÓR
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: JÓKAI MÓR
  • Oldalszám: 2015. február 23.
    ISBN: 9789633774021
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: Fráter György.pdf, Fráter György.epub, Fráter György.mobi, Fráter György.txt, Fráter György.docx, Fráter György.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Fráter György könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Fráter György könyvet JÓKAI MÓR írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Fráter György könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Fráter György. A Fráter György könyv megjelenésének dátuma ERR. A Fráter György könyvben 2015. február 23.

ISBN: 9789633774021 található.

A könyv letölthető a Fráter György kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Fráter György könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: JÓKAI MÓR – Fráter György.pdf, JÓKAI MÓR – Fráter György.epub, JÓKAI MÓR – Fráter György.mobi. JÓKAI MÓR Fráter György felülvizsgálat. Fráter György könyv JÓKAI MÓR – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. JÓKAI MÓR Fráter György könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Fráter György is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Fráter György JÓKAI MÓR könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Fráter György, Fráter György fb2, download Fráter György PDF, download Fráter György MOBI, ingyenes letöltések Fráter György IPhone, online Fráter György pdf, ingyenes Fráter György DJVU, ingyenes letöltések Fráter György txt, letöltések Fráter György rtf, online Fráter György FB2 , ebook Fráter György letöltések txt, ingyenes Fráter György letöltések, ebook Fráter György download MOBI, letöltések Fráter György IPad, olvas Fráter György MOBI, olvas Fráter György docx, ingyenes Fráter György awz, download ebook Fráter György iPad, ingyenes Fráter György DJVU, download Fráter György ingyenes, ingyenes letöltések Fráter György, olvas Fráter György txt, Fráter György letöltések DJVU, Fráter György letöltések ingyenes, Fráter György letöltések pdf ingyenes, Fráter György pdf letöltések ingyenes, letöltések eFráter György pdf ingyenes, Fráter György letöltések epub ingyenes, Fráter György ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply