Egy magyar nábob

By | 2019-11-11

JÓKAI MÓR - Egy magyar nábob

Leírás könyv Egy magyar nábob

A mű alapjában véve egyetlen nagyszabású anekdota elbeszélése epizódfüzéreken keresztül. A nábob, Kárpáthy János, aki régi magyar nemesség tipikus képviselője, egy durva, kegyetlen névnapi tréfa hatására megpróbálja levetkőzni régi önmagát, társadalomra haszontalan, féktelen, kicsapongásokba menekülő énjét. A reformkor fellendítő ereje, a körülötte megjelenő nagyszerű figurák, és a hozzá menekülő polgárlány, Mayer Fanny segíti hozzá, hogy elinduljon a haladó magyar nemesség útján, és élete végén példaképszerű, fenséges aggastyánként jelölhesse ki újszülött fiának, Zoltánnak az emberhez egyedül méltó hazafiúi pályáját. Unokaöccse, Abellino, aki rossz tréfája és a nábob megtérése miatt elesik a hatalmas örökségtől, a külföldön tékozló életet élő, hazafiatlan arisztokrácia képviselője: gúnyosan, szatirikusan bemutatott figurája képezi az ebben a regényben is nagy szerephez jutó jókais héroszok alakjához a sötét hátteret. A számos epizódfigura, a pünkösdi királyságot elnyerő Kis Miska, a részeges kurtanemes kompánia tagjai, az aranyifjak és a pesti irodalmi világ jellemző képviselői, a prostituálódott Mayer lányok, a derék iparos Boltai és nevelt fia stb. nemcsak hallatlanul feldúsítják a regény társadalomképét, de egyúttal a legjobb, legjellemzőbb zsánerfigurái is a magyar irodalomnak. Jókai meditatív líráját, elégiai prózaköltészetét Fanny, a reménytelenül szerelmes fiatalasszony képviseli a műben. Az ő figurája révén vált át Jókai a regény cselekményszintjéről a szimbolikus, metaforikus síkra, szinte huszadik századi regénypoétikai minőségeket előlegezve művében.

Letöltés könyvet Egy magyar nábob pdf

Egy magyar nábob.pdf

JÓKAI MÓR Egy magyar nábob könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Egy magyar nábob JÓKAI MÓR pdf formátumban. A Egy magyar nábob könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy magyar nábob könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy magyar nábob epub

Egy magyar nábob.epub

JÓKAI MÓR Egy magyar nábob könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Egy magyar nábob JÓKAI MÓR epub formátumban. A Egy magyar nábob könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy magyar nábob könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy magyar nábob mobi

Egy magyar nábob.mobi

JÓKAI MÓR Egy magyar nábob könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Egy magyar nábob JÓKAI MÓR mobi formátumban. A Egy magyar nábob könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy magyar nábob könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy magyar nábob txt

Egy magyar nábob.txt

JÓKAI MÓR Egy magyar nábob könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Egy magyar nábob JÓKAI MÓR txt formátumban. A Egy magyar nábob könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy magyar nábob könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy magyar nábob docx

Egy magyar nábob.docx

JÓKAI MÓR Egy magyar nábob könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Egy magyar nábob JÓKAI MÓR docx formátumban. A Egy magyar nábob könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy magyar nábob könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy magyar nábob fb2

Egy magyar nábob.fb2

JÓKAI MÓR Egy magyar nábob könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Egy magyar nábob JÓKAI MÓR fb2 formátumban. A Egy magyar nábob könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy magyar nábob könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Egy magyar nábob könyv ingyen

Egy magyar nábob online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Egy magyar nábob ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Egy magyar nábob

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Egy magyar nábob és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Egy magyar nábob ingyenes

A könyv részletei Egy magyar nábob

  • A könyv eredeti címe: Egy magyar nábob
  • A könyv szerzője: JÓKAI MÓR
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: JÓKAI MÓR
  • Oldalszám: 2012. április 24.
    ISBN: 9789633171394
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: Egy magyar nábob.pdf, Egy magyar nábob.epub, Egy magyar nábob.mobi, Egy magyar nábob.txt, Egy magyar nábob.docx, Egy magyar nábob.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Egy magyar nábob könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Egy magyar nábob könyvet JÓKAI MÓR írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Egy magyar nábob könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Egy magyar nábob. A Egy magyar nábob könyv megjelenésének dátuma ERR. A Egy magyar nábob könyvben 2012. április 24.

ISBN: 9789633171394 található.

A könyv letölthető a Egy magyar nábob kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Egy magyar nábob könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: JÓKAI MÓR – Egy magyar nábob.pdf, JÓKAI MÓR – Egy magyar nábob.epub, JÓKAI MÓR – Egy magyar nábob.mobi. JÓKAI MÓR Egy magyar nábob felülvizsgálat. Egy magyar nábob könyv JÓKAI MÓR – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. JÓKAI MÓR Egy magyar nábob könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Egy magyar nábob is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Egy magyar nábob JÓKAI MÓR könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Egy magyar nábob, Egy magyar nábob fb2, download Egy magyar nábob PDF, download Egy magyar nábob MOBI, ingyenes letöltések Egy magyar nábob IPhone, online Egy magyar nábob pdf, ingyenes Egy magyar nábob DJVU, ingyenes letöltések Egy magyar nábob txt, letöltések Egy magyar nábob rtf, online Egy magyar nábob FB2 , ebook Egy magyar nábob letöltések txt, ingyenes Egy magyar nábob letöltések, ebook Egy magyar nábob download MOBI, letöltések Egy magyar nábob IPad, olvas Egy magyar nábob MOBI, olvas Egy magyar nábob docx, ingyenes Egy magyar nábob awz, download ebook Egy magyar nábob iPad, ingyenes Egy magyar nábob DJVU, download Egy magyar nábob ingyenes, ingyenes letöltések Egy magyar nábob, olvas Egy magyar nábob txt, Egy magyar nábob letöltések DJVU, Egy magyar nábob letöltések ingyenes, Egy magyar nábob letöltések pdf ingyenes, Egy magyar nábob pdf letöltések ingyenes, letöltések eEgy magyar nábob pdf ingyenes, Egy magyar nábob letöltések epub ingyenes, Egy magyar nábob ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply