Egy éj az aranybogárban és más elbeszélések

By | 2019-12-19

MIKSZÁTH KÁLMÁN - Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések

Leírás könyv Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések

"Úgy van az valahogy berendezve, hogy nemcsak az emberek halnak meg, hanem a betegségek is. Egy-egy ismerős betegség egyszer csak eltűnik, és sohase látják többé a doktorok. Elkezd gyengülni, gyengül, gyengül, és mikor már olyan gyenge, hogy nem tud ártani, a halál visszahívja, mint a rokkant katonát, és küld helyette egy másikat, egy erőset. A halál is változtatja a maga szolgaszemélyzetét. Így lett vége a becsületes öreg hideglelésnek. Pedig valaha, kivált gyümölcsérés idején, egész falvak feküdtek benne; rázta az embereket, vacogtatta a fogaikat, de már nem volt annyi ereje, hogy valakit elvigyen, hát megszűnt, mert hasznavehetetlen, s jött helyette az influenza. Új seprő jól seper: a kis Parászka községet valóságosan megtizedelte. Egy része meghalt magában az anyabetegségben, más része az utókövetkezményekben pusztult el, tüdősorvadásban, vérszegénységben. Csak azok menekültek meg, akiket az orvos, dr. Brogly, a déli fenyvesekbe küldött, ahol fölvették magukat, húst és vért szedtek össze. Különösen a következő, az 1890-iki tél volt veszedelmes. Az influenza is fiatal volt, a tél pedig bolondozott, még december elején is nyárra játszotta magát. Minthogy azonban se a meleget, se a hideget nem eszi meg a kutya, hát januárban aztán minden maradék hideg előjött egyszerre olyan erővel, hogy az öregemberek is csodálkoztak: >>Ilyen hideg lehetett a moszkvai, mely Napóleont leteperte.<< Ekkor halt meg Kosztohay Péter, a község kilencvenöt éves embere; Divényi Szepi bácsi, a gyerekek barátja, aki minden vagyonát bábukra, fahuszárokra, kis bögrékre és kis kannákra költötte, nem voltak gyermekei, a másokéit szerette; meghalt a nyugalmazott kulcsárné, a Francka néni, az egyetlen asszony, aki még burnótozott, úgyszintén letette a kanalat Tóth István uram, az elaggott prókátor, és Ujlaki Mihály, a legnagyobb birkózó a vidéken, aki a száguldó bikát megkapta a szarvánál fogva és egy tapodtat sem eresztette tovább: >>Hopp, állj meg, hékás!<<"   (részlet)

Letöltés könyvet Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések pdf

Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.pdf

MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MIKSZÁTH KÁLMÁN pdf formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések epub

Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.epub

MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MIKSZÁTH KÁLMÁN epub formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések mobi

Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.mobi

MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MIKSZÁTH KÁLMÁN mobi formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések txt

Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.txt

MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MIKSZÁTH KÁLMÁN txt formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések docx

Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.docx

MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MIKSZÁTH KÁLMÁN docx formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések fb2

Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.fb2

MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MIKSZÁTH KÁLMÁN fb2 formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv ingyen

Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések ingyenes

A könyv részletei Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések

  • A könyv eredeti címe: Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések
  • A könyv szerzője: MIKSZÁTH KÁLMÁN
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: MIKSZÁTH KÁLMÁN
  • Oldalszám: 2014. október 01.
    ISBN: 9789630968980
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.pdf, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.epub, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.mobi, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.txt, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.docx, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyvet MIKSZÁTH KÁLMÁN írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv megjelenésének dátuma ERR. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyvben 2014. október 01.

ISBN: 9789630968980 található.

A könyv letölthető a Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: MIKSZÁTH KÁLMÁN – Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.pdf, MIKSZÁTH KÁLMÁN – Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.epub, MIKSZÁTH KÁLMÁN – Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések.mobi. MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések felülvizsgálat. Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyv MIKSZÁTH KÁLMÁN – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. MIKSZÁTH KÁLMÁN Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MIKSZÁTH KÁLMÁN könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések fb2, download Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések PDF, download Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MOBI, ingyenes letöltések Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések IPhone, online Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések pdf, ingyenes Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések DJVU, ingyenes letöltések Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések txt, letöltések Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések rtf, online Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések FB2 , ebook Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések letöltések txt, ingyenes Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések letöltések, ebook Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések download MOBI, letöltések Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések IPad, olvas Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések MOBI, olvas Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések docx, ingyenes Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések awz, download ebook Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések iPad, ingyenes Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések DJVU, download Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések ingyenes, ingyenes letöltések Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések, olvas Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések txt, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések letöltések DJVU, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések letöltések ingyenes, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések letöltések pdf ingyenes, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések pdf letöltések ingyenes, letöltések eEgy éj az Aranybogárban és más elbeszélések pdf ingyenes, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések letöltések epub ingyenes, Egy éj az Aranybogárban és más elbeszélések ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply