Egy dadogás története – ükh 2017

By | 2019-12-23

VIDA GÁBOR - Egy dadogás története - ÜKH 2017

Leírás könyv Egy dadogás története – ÜKH 2017

"Szülőföldet akartam írni magamnak, mintha csak úgy volna az, hogy írunk egyet, amikor arra van szükség, hogy legyen, vagy lett volna. Senki sem találhat ki magának szülőföldet a semmiből, mindenki hozott anyagból dolgozik." – ez a hozott anyag ebben a remek regényben Vida Gábor életrajza, amelybe beletartozik édesapja és édesanyja élettörténete mellett, az előző nemzedékek históriája és Erdély történelme is. Az Arad melletti Kisjenőn felnövő író apai ága a mai magyar határtól pár kilométerre élt, anyja Barótról, Székelyföld mélyéről érkezett; ekképpen e két végpont között Erdély egyszerre lesz metafora és nagyon is valóságos ütközőtér, ahol a különböző vallások, nyelvváltozatok, mentalitások, reflexek és tájak játszanak fontos szerepet: formálnak karaktert, adnak távlatot. "Ugyan mi lehetne más a szabadság, ha nem a hitnek a tudással és a valósággal való egybehangzása?" – teszi fel a kérdést a regény lapjain.
Az Egy dadogás története így lesz egy írói pályakép, egy térségnek és magának az önéletrajziságnak is a fantasztikus regénye.


Egy könyves, de nem egykönyves szerelem
Őry Kalatin a Budapesti Fókusz könyvesbolt vezetője beszél a Rákóczi úti üzlet történetéről, hivatásáról és könyvekről.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

„bármiről is ír, mindig önmagáról ír” – Vida Gábor új regényéről
Kamaszként kezdte írni emlékiratait Vida Gábor, majd több nekirugaszkodás – vagy ahogy ő fogalmaz: kacskaringó – után készült el az Egy dadogás története. Önéletrajz ez, ám a gyerekkortól a felnőtté válásig tartó fejlődés hátterében ott húzódik Erdély huszadik századi története.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Dadogásért kapott díjat Vida Gábor
Lábass Endre és Vida Gábor vehette át az Artisjus székházában október 13-án a Déry-díjat.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Egy nő, kilenc férfi. Nyilvános a Libri Irodalmi Díj hosszúlistája.
Tegnap nyilvánosságra hozták a 2018-as Libri Irodalmi Díj döntőseinek névsorát. A 10 könyvet a Libri által felkért 107 tagú neves közéleti személyiségekből álló szakmai bizottság szavazatai alapján állították össze. E 10 könyv közül választja meg szavazással a közönség és az ötfős zsűri (Bálint András, Beck Zoltán, Fullajtár Andrea, Károlyi Csaba, Szilágyi Zsófia) a győztest. A díjat május 15-én adják át. Mutatjuk a listát!
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

„Egy konok, indulatos kisfiú, egy örök ellenálló beszél, aki ellentétes jelentésű „de” kötőszóval, kezdi és zárja történetét.” – Vida Gábor Egy dadogás története című kötetét olvastuk.
Erdélyről rengeteg közhelyet tudnánk felsorolni a medvékről, a hegyekről, Csíksomlyóról, a székely ember bicskájáról, köménypálinkájáról és durvaságáról, de valójában azt hiszem, hogy még mindig nem tudunk semmit arról, hogy mit jelent partiumi magyarnak vagy székelynek, magyarországi fogalmakkal operálva erdélyinek lenni. Vida Gábor regénye, pontosabban memoárja ezt az Erdély képet árnyalja, miközben éppenséggel a nagy Erdély regény megírásának lehetetlen feladata elől tért ki ezzel művével.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Vida Gábor, Csabai László és Nádas Péter a legjobb tíz között.
A moly.hu-n már 2015 óta szavazza meg a zsűri és a közönség a Merítés-díjasokat. Az oldalon a napokban hozták nyilvánosságra a szépirodalom (próza) kategóriában díjra jelölt tíz művet.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

A könyv elnyerte a közönség és a zsűri díját is.
Vida Gábor Egy dadogás története című memoárja lett a moly.hu Merítés-díj szépirodalmi kategóriájának abszolút győztese, ugyanis a könyv elnyerte a közönség és a zsűri díját is.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

„Elmegyek könyvet vásárolni, megveszem a könyv ajándékot és mellé beteszek a kosárba 4-5 könyvet magamnak.” – Interjú Máté Gáborral.
Máté Gábor pályáját a legendás kaposvári Csiky Gergely Színházban kezdte, majd 1987-ben a Katona József Színházban folytatta, ahol színészként, rendezőként közel harminc éve dolgozik. Sőt 2011 óta ő dirigálja az intézményt. Az ősz folyamán jelent meg Színházi naplók címmel könyve, melyből számtalan, azóta már legendássá vált előadás próbafolyamatát ismerhetjük meg, sőt betekintést nyerhetünk mindennapjaiba is. A magyar kortárs színjátszás megkerülhetetlen alkotóját könyve megjelenése apropóján olvasási szokásairól, könyvélményeiről kérdeztük.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Februárban két írónk is az egri Kepes Intézet vendége lesz.
Talán nem túlzás azt mondani, hogy az egri Kepes Intézetbe a kortárs magyar irodalom nagyjai hazajárnak. Tavaly Závada Pál, Térey János, Margócsy István és Kepes András voltak az intézmény vendégei, idén januárban pedig Krusovszky Dénes járt náluk. Februárban Erdélyből Vida Gábor, és Szegederől Szilasi László érkezik Észak-Magyarország második legnépesebb városába, hogy könyveiről a Kepes Irodalmi Estek házigazdájával, Molnár Ferenccel beszélgessenek.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Letöltés könyvet Egy dadogás története – ÜKH 2017 pdf

Egy dadogás története – ÜKH 2017.pdf

VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Egy dadogás története – ÜKH 2017 VIDA GÁBOR pdf formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy dadogás története – ÜKH 2017 epub

Egy dadogás története – ÜKH 2017.epub

VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Egy dadogás története – ÜKH 2017 VIDA GÁBOR epub formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy dadogás története – ÜKH 2017 mobi

Egy dadogás története – ÜKH 2017.mobi

VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Egy dadogás története – ÜKH 2017 VIDA GÁBOR mobi formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy dadogás története – ÜKH 2017 txt

Egy dadogás története – ÜKH 2017.txt

VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Egy dadogás története – ÜKH 2017 VIDA GÁBOR txt formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy dadogás története – ÜKH 2017 docx

Egy dadogás története – ÜKH 2017.docx

VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Egy dadogás története – ÜKH 2017 VIDA GÁBOR docx formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Egy dadogás története – ÜKH 2017 fb2

Egy dadogás története – ÜKH 2017.fb2

VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Egy dadogás története – ÜKH 2017 VIDA GÁBOR fb2 formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv ingyen

Egy dadogás története – ÜKH 2017 online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Egy dadogás története – ÜKH 2017 ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Egy dadogás története – ÜKH 2017

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Egy dadogás története – ÜKH 2017 és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Egy dadogás története – ÜKH 2017 ingyenes

A könyv részletei Egy dadogás története – ÜKH 2017

  • A könyv eredeti címe: Egy dadogás története – ÜKH 2017
  • A könyv szerzője: VIDA GÁBOR
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: VIDA GÁBOR
  • Oldalszám: 376 oldal
  • Megjelenés: 2019. február 15.
  • Fájlnév: Egy dadogás története – ÜKH 2017.pdf, Egy dadogás története – ÜKH 2017.epub, Egy dadogás története – ÜKH 2017.mobi, Egy dadogás története – ÜKH 2017.txt, Egy dadogás története – ÜKH 2017.docx, Egy dadogás története – ÜKH 2017.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyvet VIDA GÁBOR írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Egy dadogás története – ÜKH 2017. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv megjelenésének dátuma 2019. február 15.. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyvben 376 oldal található.

A könyv letölthető a Egy dadogás története – ÜKH 2017 kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: VIDA GÁBOR – Egy dadogás története – ÜKH 2017.pdf, VIDA GÁBOR – Egy dadogás története – ÜKH 2017.epub, VIDA GÁBOR – Egy dadogás története – ÜKH 2017.mobi. VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 felülvizsgálat. Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyv VIDA GÁBOR – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. VIDA GÁBOR Egy dadogás története – ÜKH 2017 könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Egy dadogás története – ÜKH 2017 is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Egy dadogás története – ÜKH 2017 VIDA GÁBOR könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Egy dadogás története – ÜKH 2017, Egy dadogás története – ÜKH 2017 fb2, download Egy dadogás története – ÜKH 2017 PDF, download Egy dadogás története – ÜKH 2017 MOBI, ingyenes letöltések Egy dadogás története – ÜKH 2017 IPhone, online Egy dadogás története – ÜKH 2017 pdf, ingyenes Egy dadogás története – ÜKH 2017 DJVU, ingyenes letöltések Egy dadogás története – ÜKH 2017 txt, letöltések Egy dadogás története – ÜKH 2017 rtf, online Egy dadogás története – ÜKH 2017 FB2 , ebook Egy dadogás története – ÜKH 2017 letöltések txt, ingyenes Egy dadogás története – ÜKH 2017 letöltések, ebook Egy dadogás története – ÜKH 2017 download MOBI, letöltések Egy dadogás története – ÜKH 2017 IPad, olvas Egy dadogás története – ÜKH 2017 MOBI, olvas Egy dadogás története – ÜKH 2017 docx, ingyenes Egy dadogás története – ÜKH 2017 awz, download ebook Egy dadogás története – ÜKH 2017 iPad, ingyenes Egy dadogás története – ÜKH 2017 DJVU, download Egy dadogás története – ÜKH 2017 ingyenes, ingyenes letöltések Egy dadogás története – ÜKH 2017, olvas Egy dadogás története – ÜKH 2017 txt, Egy dadogás története – ÜKH 2017 letöltések DJVU, Egy dadogás története – ÜKH 2017 letöltések ingyenes, Egy dadogás története – ÜKH 2017 letöltések pdf ingyenes, Egy dadogás története – ÜKH 2017 pdf letöltések ingyenes, letöltések eEgy dadogás története – ÜKH 2017 pdf ingyenes, Egy dadogás története – ÜKH 2017 letöltések epub ingyenes, Egy dadogás története – ÜKH 2017 ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply