Az új földesúr

By | 2019-11-11

JÓKAI MÓR - Az új földesúr

Leírás könyv Az új földesúr

",,Egy regényemben sem igyekeztem a kort, melyben történetem meséjefejlődik, annyira híven ecsetelni, mint Az új földesúrban.Azok az alakok valóban mind itt éltek, az a küzdelem valóban itt folytle a szemünk előtt, magunk is szerepeltünk benne; ennek a komikuma éstragikuma mind valóság.Az egésznek az eszméjét egy nevezetes ötlet adta.Én láttam egy este Haynau tábornagyot (a nyugalmazottat) magyarruhában, széles szalagú darutollas túri süveggel a fején, a legkizárólagosabbmagyar urak társaságában megjelenni. Még élnek többen, akikhallották tőle ezen erős mondást: wir Ungarn lassen unsere Rechte nichtconfisciren! Már akkor a nyugalmazott tábornagy magyarországi földbirtokosvolt.Ehhez a néhány szóhoz is magyarázat kell: magyar ruhában, szélesszalagú darutollas túri süveggel.A Bach-korszakban annyira ment az állambölcsek figyelme, hogy méga magyarok öltözetére is kiterjedt. Miniszteri rendelet folytán betiltatotta széles szalagú kalapok viselése; de különösen a tollviselés a kalapokmellett. E klasszikus rendelet végrehajtására az alföldön éppen egymagyar nemesi családból származott kerületi főnök vállalkozott, aki sokszázadon át érdemekkel tetézett ősi családnevét Bonyhádyra változtatta,s aki az országos vásárokon szedette le a kalapok mellől a tollakat; amiértaztán megörökíttetett az országszerte énekelt népdalban:Kecskeméten kidobolták, Hogy a tollat ne hordozzák. Most a tollat kettőszedi, Amsli zsidó s a Bonyhády…""

Letöltés könyvet Az új földesúr pdf

Az új földesúr.pdf

JÓKAI MÓR Az új földesúr könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Az új földesúr JÓKAI MÓR pdf formátumban. A Az új földesúr könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az új földesúr könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az új földesúr epub

Az új földesúr.epub

JÓKAI MÓR Az új földesúr könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Az új földesúr JÓKAI MÓR epub formátumban. A Az új földesúr könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az új földesúr könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az új földesúr mobi

Az új földesúr.mobi

JÓKAI MÓR Az új földesúr könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Az új földesúr JÓKAI MÓR mobi formátumban. A Az új földesúr könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az új földesúr könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az új földesúr txt

Az új földesúr.txt

JÓKAI MÓR Az új földesúr könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Az új földesúr JÓKAI MÓR txt formátumban. A Az új földesúr könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az új földesúr könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az új földesúr docx

Az új földesúr.docx

JÓKAI MÓR Az új földesúr könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Az új földesúr JÓKAI MÓR docx formátumban. A Az új földesúr könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az új földesúr könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az új földesúr fb2

Az új földesúr.fb2

JÓKAI MÓR Az új földesúr könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Az új földesúr JÓKAI MÓR fb2 formátumban. A Az új földesúr könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az új földesúr könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Az új földesúr könyv ingyen

Az új földesúr online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Az új földesúr ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Az új földesúr

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Az új földesúr és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Az új földesúr ingyenes

A könyv részletei Az új földesúr

  • A könyv eredeti címe: Az új földesúr
  • A könyv szerzője: JÓKAI MÓR
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: JÓKAI MÓR
  • Oldalszám: 2015. február 23.
    ISBN: 9789633773598
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: Az új földesúr.pdf, Az új földesúr.epub, Az új földesúr.mobi, Az új földesúr.txt, Az új földesúr.docx, Az új földesúr.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Az új földesúr könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Az új földesúr könyvet JÓKAI MÓR írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Az új földesúr könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Az új földesúr. A Az új földesúr könyv megjelenésének dátuma ERR. A Az új földesúr könyvben 2015. február 23.

ISBN: 9789633773598 található.

A könyv letölthető a Az új földesúr kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Az új földesúr könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: JÓKAI MÓR – Az új földesúr.pdf, JÓKAI MÓR – Az új földesúr.epub, JÓKAI MÓR – Az új földesúr.mobi. JÓKAI MÓR Az új földesúr felülvizsgálat. Az új földesúr könyv JÓKAI MÓR – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. JÓKAI MÓR Az új földesúr könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Az új földesúr is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Az új földesúr JÓKAI MÓR könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Az új földesúr, Az új földesúr fb2, download Az új földesúr PDF, download Az új földesúr MOBI, ingyenes letöltések Az új földesúr IPhone, online Az új földesúr pdf, ingyenes Az új földesúr DJVU, ingyenes letöltések Az új földesúr txt, letöltések Az új földesúr rtf, online Az új földesúr FB2 , ebook Az új földesúr letöltések txt, ingyenes Az új földesúr letöltések, ebook Az új földesúr download MOBI, letöltések Az új földesúr IPad, olvas Az új földesúr MOBI, olvas Az új földesúr docx, ingyenes Az új földesúr awz, download ebook Az új földesúr iPad, ingyenes Az új földesúr DJVU, download Az új földesúr ingyenes, ingyenes letöltések Az új földesúr, olvas Az új földesúr txt, Az új földesúr letöltések DJVU, Az új földesúr letöltések ingyenes, Az új földesúr letöltések pdf ingyenes, Az új földesúr pdf letöltések ingyenes, letöltések eAz új földesúr pdf ingyenes, Az új földesúr letöltések epub ingyenes, Az új földesúr ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply