Az ártatlanság múzeuma

By | 2019-12-20

Orhan Pamuk - Az ártatlanság múzeuma

Leírás könyv Az ártatlanság múzeuma

"Az élvezet, amelyet gyermekes szája, telt ajkai és vággyal teli, játékos nyelve szereztek, egészen megzavartak, s egy sor új gondolatot szültek. […] Mindazok, akikké váltam, amíg csókoltam, és mindazok a Füsunok, akik megelevenedtek bennem, miközben engem csókolt, egymásba gabalyodva növelték a gyönyört. Éreztem, hogy ezek az első, hosszú csókolózások, a lassan kialakuló szeretkezési szertartásaink apró részletei egy új tudás és számomra újfajta boldogság, a földi világban ritkán elérhető mennyország kapuját nyitják ki előttem. Ugyanakkor a csókolózással nemcsak a testi élvezet és az egyre növekvő szexuális vágy kapui nyíltak meg, hanem mintha feltárta volna kapuját a nagy, tágas és hatalmas Idő is, amely kiragadott bennünket a tavaszi délutánból."
A 2006-ban Nobel-díjjal kitüntetett, isztambuli születésű és ma is Isztambulban élő Orhan Pamuk (1952-) a kortárs török irodalom legismertebb, világszerte nagy népszerűségnek örvendő alakja. Eredetileg építészmérnöknek készült, de végül újságírás szakon szerzett diplomát 1977-ben. Műveit több mint 40 nyelvre fordították le, és regényeivel nemcsak hazájában, de több nyugat-európai országban – többek között Angliában, Franciaországban, Németországban és Olaszországban – is jelentős irodalmi díjakat nyert el. Pamukot, akit a The Guardian beválasztott a 21. század huszonegy legjelentősebb írója közé, az Egyesült Államokban is jól ismerik, a 2004-ben angolul is megjelent Hó című regényét a The New York Times az év tíz legjobb könyve közé sorolta. Az író műveiben posztmodern stílusban mutatja be az Európa és Ázsia, a hagyományok és a modernitás között választásra kényszerülő Törökországot.

Beteljesült testi vágy, elszalasztott boldogság és egy tárgy (a szerelmeskedés hevében elvesztett fülbevaló): a könyv első bekezdésében sűrítve megkapjuk a regény lényegét.
Az 1970-es évek régi-új, modernizálódó Isztambuljában minden ellentmondásos összevisszaságban kavarog; a nyugatosodás útjait kereső, modern törököket konvenciók bénítják. A jómódú Kemalnak kinyílt a világ, mégis csak lassan tud kilépni élete kijelölt medréből, ezért elveszíti szerelmét. Füsun ugyanis, bár a régi és szegény Törökországhoz tartozik, nem fogadja el az alárendelt, szeretői szerepet. Kemalt a veszteség megszállottá teszi, életét szenvedélyének rendeli alá, így lesz a regény egy rögeszme története és természetrajza. Kemal mániákusan gyűjti a szerelméhez köthető tárgyakat, amelyek kézzelfoghatóvá teszik és csillapítják vágyakozását. Ezek a fétissé váló hétköznapi tárgyak – mindegyik fejezetben "kiállít" egyet-egyet belőlük – állnak össze végül az Ártatlanság Múzeumává.
Pamuk mániákus gyűjtőmunkával fizikai valóságában is létrehozta Isztambulban a múzeumot, amelyben viszont a látogató ezeken a regényből a realitásba emelt tárgyakon végigvonulva rakhatja össze újra a történetet – a végsőkig feszítve ezzel a megszállottság határait, és egyben végképp elbizonytalanítva az olvasót: kinek a története is ez?


„Mint egy gyerek, aki a babáival játszik” – Orhan Pamuk interjú
Orhan Pamuk napi 10 órát dolgozik, de ezt ő nem munkának fogja fel, sokkal inkább játéknak, hiszen írás közben úgy érzi magát, mint egy kisfiú, aki a figuráival játszik. A Nobel-díjas török írónak, aki idén a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége és Budapest Nagydíjasa volt, a napokban jelent meg angolul A piros hajú nő című regénye. A megjelenés kapcsán kérdezte őt a slate.com újságírója.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Letöltés könyvet Az ártatlanság múzeuma pdf

Az ártatlanság múzeuma.pdf

Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Az ártatlanság múzeuma Orhan Pamuk pdf formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az ártatlanság múzeuma könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az ártatlanság múzeuma epub

Az ártatlanság múzeuma.epub

Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Az ártatlanság múzeuma Orhan Pamuk epub formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az ártatlanság múzeuma könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az ártatlanság múzeuma mobi

Az ártatlanság múzeuma.mobi

Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Az ártatlanság múzeuma Orhan Pamuk mobi formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az ártatlanság múzeuma könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az ártatlanság múzeuma txt

Az ártatlanság múzeuma.txt

Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Az ártatlanság múzeuma Orhan Pamuk txt formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az ártatlanság múzeuma könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az ártatlanság múzeuma docx

Az ártatlanság múzeuma.docx

Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Az ártatlanság múzeuma Orhan Pamuk docx formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az ártatlanság múzeuma könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Az ártatlanság múzeuma fb2

Az ártatlanság múzeuma.fb2

Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Az ártatlanság múzeuma Orhan Pamuk fb2 formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Az ártatlanság múzeuma könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Az ártatlanság múzeuma könyv ingyen

Az ártatlanság múzeuma online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Az ártatlanság múzeuma ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Az ártatlanság múzeuma

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Az ártatlanság múzeuma és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Az ártatlanság múzeuma ingyenes

A könyv részletei Az ártatlanság múzeuma

  • A könyv eredeti címe: Az ártatlanság múzeuma
  • A könyv szerzője: Orhan Pamuk
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Orhan Pamuk
  • Oldalszám: 2017. április 13.
    Kötés: Keménytáblás
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: Az ártatlanság múzeuma.pdf, Az ártatlanság múzeuma.epub, Az ártatlanság múzeuma.mobi, Az ártatlanság múzeuma.txt, Az ártatlanság múzeuma.docx, Az ártatlanság múzeuma.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Az ártatlanság múzeuma könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Az ártatlanság múzeuma könyvet Orhan Pamuk írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Az ártatlanság múzeuma. A Az ártatlanság múzeuma könyv megjelenésének dátuma ERR. A Az ártatlanság múzeuma könyvben 2017. április 13.

Kötés: Keménytáblás található.

A könyv letölthető a Az ártatlanság múzeuma kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Az ártatlanság múzeuma könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Orhan Pamuk – Az ártatlanság múzeuma.pdf, Orhan Pamuk – Az ártatlanság múzeuma.epub, Orhan Pamuk – Az ártatlanság múzeuma.mobi. Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma felülvizsgálat. Az ártatlanság múzeuma könyv Orhan Pamuk – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Orhan Pamuk Az ártatlanság múzeuma könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Az ártatlanság múzeuma is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Az ártatlanság múzeuma Orhan Pamuk könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Az ártatlanság múzeuma, Az ártatlanság múzeuma fb2, download Az ártatlanság múzeuma PDF, download Az ártatlanság múzeuma MOBI, ingyenes letöltések Az ártatlanság múzeuma IPhone, online Az ártatlanság múzeuma pdf, ingyenes Az ártatlanság múzeuma DJVU, ingyenes letöltések Az ártatlanság múzeuma txt, letöltések Az ártatlanság múzeuma rtf, online Az ártatlanság múzeuma FB2 , ebook Az ártatlanság múzeuma letöltések txt, ingyenes Az ártatlanság múzeuma letöltések, ebook Az ártatlanság múzeuma download MOBI, letöltések Az ártatlanság múzeuma IPad, olvas Az ártatlanság múzeuma MOBI, olvas Az ártatlanság múzeuma docx, ingyenes Az ártatlanság múzeuma awz, download ebook Az ártatlanság múzeuma iPad, ingyenes Az ártatlanság múzeuma DJVU, download Az ártatlanság múzeuma ingyenes, ingyenes letöltések Az ártatlanság múzeuma, olvas Az ártatlanság múzeuma txt, Az ártatlanság múzeuma letöltések DJVU, Az ártatlanság múzeuma letöltések ingyenes, Az ártatlanság múzeuma letöltések pdf ingyenes, Az ártatlanság múzeuma pdf letöltések ingyenes, letöltések eAz ártatlanság múzeuma pdf ingyenes, Az ártatlanság múzeuma letöltések epub ingyenes, Az ártatlanság múzeuma ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply