Apák könyve

By | 2019-12-04

VÁMOS MIKLÓS - Apák könyve

Leírás könyv Apák könyve

"[Az Apák könyve] …családhistória is. Sok-sok apa vonul fel benne, ám nem mint Esterházynál "egynevűsítve", hanem megannyi külön-külön történet külön-külön alakjaként. Tizenkét nemzedékről szól, tizenkét prizmán áttörve ugyanannak a "nemzetségnek" (ugyanannak?) a históriája, a fejezetek sora mintegy háromszáz évnyi magyar történelmet, itteni sorsot, jelleget vesz elő s elő; az író fájlalja, hogy végződésével a könyv már nem az övé, holott ő maga is folytatódik, az élet is.

Ami főleg izgatott: mitől regény itt a regény? Valóban a történelem írja e történetet, ez nagy hűség, s ennek áldoz-ajándékoz a nyelvezet is. S valóban elkapható a szál, a sodrata-jellege, és ekkor innen várjuk a fordulatokat. Nem a főszereplők "aktívumából". Késélen alakítják s szenvedik el ők a dolgokat.

Persze, történeti hitele van csaknem mindennek. De – az én mércém szerint – azért annyira jó regény ez, mert olyan, mintha kitalációs lenne. Persze, legyinthet valaki e mániámra: legyen a regény igenis minél inkább kitalációs hatású. Világos, hogy egy ilyen regényre elszánt írónak nagy büszkesége a historikus hitel. Ellenben megismétlem: a sikert az adja igazából, hogy a dolog, részleteiben is, jól van kitalálva.
Nagyon nem akaródzna nekem Vámos regényét akár az apakönyvek sorába begyömöszölni, azaz helyét kisaccolni. A későbbi korok döntik el némely könyvek valódi jelentőségét, és Vámost népszerűségének tehertétele kétségkívül sokféleképp nyomja. Ha nem a magyarról lenne szó, akkor is így mondanám: nem igazán "normális" az erre-normás közfelfogás." (Tandori Dezső)

Az Apák könyve Vámos Miklós leghíresebb, legsikeresebb, legtöbb nyelvre fordított regénye, s mint Bodor Béla is hangsúlyozza: főműve. 2000-ben jelent meg először, azóta idehaza még két tucat kiadást ért meg. Minthogy elfogyott, az Európa új kiadással és új borítóval áll elő.

"E regény viharként söpört át Európán. Pompás családtörténet, mely az olvasót minden erőlködés nélkül húzza át három évszázad magyar történelmén. A főszereplők magukkal ragadóak, Vámos írásmódja igazán nagyszerű, hibátlan elegye a személyesnek és az általánosnak." (Kate Saunders, (London) Times)

"Vámos pontosan tudja, hogyan viccelhet tragikus történetekkel, és azt is, hogyan alakíthat humoros jeleneteket szomorúakká, miközben nem tesz mást, csak a figuráit ábrázolja… A Csillag család tagjai történetük folyamán több halált is elkönyvelhetnek a magyar szabadságért, mégis a magyarok küldik őket haláltáborba és munkaszázadba. Egyetlen túlélőjük groteszk gesztussal az apák könyvét pusztítja el." (Thomas Meissner, Frankfurter Allgemeine)

"Mondj gyorsan egy magyar regényírót. Arthur Koestler: 1 pont. A Nobel-díjas Kertész Imre: 2. Esterházy Péter: 3. Koestler szenvedélye a politika, Kertész leghíresebb regénye egy tizenéves fiú auschwitzi kalandjairól szól, Esterházy szlengjátékos és modernista. Most itt van Vámos Miklós, 14 regény szerzője, írt filmet, színdarabot, novellákat, tudósította a Nation- és a Washington Post-ot is. Talán ugyanannyira idegesíti, mint engem, hogy még csak az Apák könyvé-t fordították angolra. Remek kezdet!… Irodalmi fegyvertára képes fönntartani érdeklődésünket egyik elátkozott nemzedéktől a másikig. Ellentmondásos jellemek virtuóz portréit adja, világuk és történelmük érzékletes ábrázolásával egyetemben… Üzenet amerikai kiadójának: Kérünk még!" (Jane Smiley, New York Times Book Review)

"Az ember úgy érzi, mintha Márquez elveszett kisöccse írta volna, akit titokban száműztek Kelet-Európába. Boldogok lehetünk, hogy ez a kiváló szerző és az Apák könyve végre megjelent az USA-ban is." (Tama Janowitz)


Erőt kellett vennem magamon…
A kötetben olyan vallomások találhatóak, amelyeket kicsit – vagy nagyon – szégyell az ember, s nem szívesen mesél el. Oláh Andrea Vámos Miklóssal, a szerzővel beszélgetett.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Letöltés könyvet Apák könyve pdf

Apák könyve.pdf

VÁMOS MIKLÓS Apák könyve könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető Apák könyve VÁMOS MIKLÓS pdf formátumban. A Apák könyve könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Apák könyve könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Apák könyve epub

Apák könyve.epub

VÁMOS MIKLÓS Apák könyve könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető Apák könyve VÁMOS MIKLÓS epub formátumban. A Apák könyve könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Apák könyve könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Apák könyve mobi

Apák könyve.mobi

VÁMOS MIKLÓS Apák könyve könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető Apák könyve VÁMOS MIKLÓS mobi formátumban. A Apák könyve könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Apák könyve könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Apák könyve txt

Apák könyve.txt

VÁMOS MIKLÓS Apák könyve könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető Apák könyve VÁMOS MIKLÓS txt formátumban. A Apák könyve könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Apák könyve könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Apák könyve docx

Apák könyve.docx

VÁMOS MIKLÓS Apák könyve könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető Apák könyve VÁMOS MIKLÓS docx formátumban. A Apák könyve könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Apák könyve könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet Apák könyve fb2

Apák könyve.fb2

VÁMOS MIKLÓS Apák könyve könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető Apák könyve VÁMOS MIKLÓS fb2 formátumban. A Apák könyve könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. Apák könyve könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online Apák könyve könyv ingyen

Apák könyve online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet Apák könyve ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a Apák könyve

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a Apák könyve és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) Apák könyve ingyenes

A könyv részletei Apák könyve

  • A könyv eredeti címe: Apák könyve
  • A könyv szerzője: VÁMOS MIKLÓS
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: VÁMOS MIKLÓS
  • Oldalszám: 544 oldal
  • Megjelenés: 2017. október 18.
  • Fájlnév: Apák könyve.pdf, Apák könyve.epub, Apák könyve.mobi, Apák könyve.txt, Apák könyve.docx, Apák könyve.fb2
  • Feltételek: ingyen

A Apák könyve könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A Apák könyve könyvet VÁMOS MIKLÓS írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A Apák könyve könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: Apák könyve. A Apák könyve könyv megjelenésének dátuma 2017. október 18.. A Apák könyve könyvben 544 oldal található.

A könyv letölthető a Apák könyve kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A Apák könyve könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: VÁMOS MIKLÓS – Apák könyve.pdf, VÁMOS MIKLÓS – Apák könyve.epub, VÁMOS MIKLÓS – Apák könyve.mobi. VÁMOS MIKLÓS Apák könyve felülvizsgálat. Apák könyve könyv VÁMOS MIKLÓS – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. VÁMOS MIKLÓS Apák könyve könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű Apák könyve is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a Apák könyve VÁMOS MIKLÓS könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online Apák könyve, Apák könyve fb2, download Apák könyve PDF, download Apák könyve MOBI, ingyenes letöltések Apák könyve IPhone, online Apák könyve pdf, ingyenes Apák könyve DJVU, ingyenes letöltések Apák könyve txt, letöltések Apák könyve rtf, online Apák könyve FB2 , ebook Apák könyve letöltések txt, ingyenes Apák könyve letöltések, ebook Apák könyve download MOBI, letöltések Apák könyve IPad, olvas Apák könyve MOBI, olvas Apák könyve docx, ingyenes Apák könyve awz, download ebook Apák könyve iPad, ingyenes Apák könyve DJVU, download Apák könyve ingyenes, ingyenes letöltések Apák könyve, olvas Apák könyve txt, Apák könyve letöltések DJVU, Apák könyve letöltések ingyenes, Apák könyve letöltések pdf ingyenes, Apák könyve pdf letöltések ingyenes, letöltések eApák könyve pdf ingyenes, Apák könyve letöltések epub ingyenes, Apák könyve ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply