A szolgálólány meséje

By | 2019-11-22

Margaret Atwood - A Szolgálólány meséje

Leírás könyv A Szolgálólány meséje

Fredé hasznos asszony, a jövő letéteményese. Olyasmire képes, amire csupán a nők töredéke: gyermeket szülni. Gileád állama különös figyelmet fordít arra, hogy ő és társai megértsék, a szülés életük egyetlen célja és értelme. A vallási fundamentalista alapokon kormányzott ország átnevelőközpontokban készíti fel a termékeny nőket, hogy aztán az uralkodó elithez tartozó családokhoz kerülve két éven belül teherbe essenek a ház urától – a féltékeny, ám gyermekre vágyó Feleségek irigy pillantásaitól kísérve.
Fredé a Parancsnok házában igyekszik belesimulni a hétköznapokba, megfelelni a dogmatikus vallási előírásoknak és mindenekelőtt megfoganni. Ha eltévelyedik, felakasztják a Falra, vagy kiűzik a Telepekre a Nemnők közé hullákat égetni. A Parancsnok azonban egy este a szobájába hívatja, a szigorú tiltás ellenére teljesen egyedül, amire Fredé akkor sem mondhatna nemet, ha akarna.
Margaret Atwood disztópiája megrázó vízió egy olyan világról, ahol a nők egyetlen szerepe, hogy a vallás, az állam és a szaporodás szolgálatában állnak. A szerző "ellenjóslat"-nak nevezte regényét, mondván, ha ez a jövő részletesen leírható, talán nem fog bekövetkezni.
A mára klasszikussá vált kultuszregényt 1986-ban Booker-díjra jelölték, 1987-ben pedig megnyerte az első Arthur C. Clarke-díjat; több mint negyven nyelvre lefordították, és számos filmes és színházi feldolgozás után 2017-ben tévésorozatot is bemutattak belőle.

Majd előveszem azt a kis vajdarabot, melyet vacsora után a jobb cipőm orrába dugtam… Mi nem kaphatunk sem kéz-, sem arckrémeket. Manapság minden ilyesmi haszontalanságnak tekintendő. Tárolóedények vagyunk, csupán a belső szerveink fontosak számukra. A külsőnk felőlük kiszikkadhat, megráncosodhat, akár a dió héja. A Feleségek rendeletben szögezték le, hogy nekünk ne járjanak testápoló szerek. Nem akarják, hogy vonzók legyünk. Épp elég nehéz nekik így is…


Végül csak egy maradhat…
A Man Booker-díj rövidlistáján az utolsó válogatás után már csak hat könyv számára maradt hely. A magyar olvasók számára a listáról egyedül Paul Auster neve csenghet ismerősen. A hat könyv közül a nyertest október 17-én hirdetik ki.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

20 éve szeretett volna filmet forgatni belőle
20 évvel ezelőtt egy tinédzser lány meglepő kéréssel fordult Margaret Atwoodhoz. Épp akkor olvasta el az író Alias Grace című regényét, és magával ragadta a 19. századi ír bevándorló, Grace Marks története. Levelet írt a szerzőnek, hogy megszerezze a megfilmesítés jogát.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Nők a legnépszerűbb írók.
De hol vannak a férfiak? Ha nem is tűntek el, de a szépirodalmi listánk végére szorultak. Nem véletlenül, 2017 a nők éve volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a nemzetközi szépirodalmi listánk első négy helyezettje nő.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Túl messzire ment a #MeToo kampány?
Margaret Atwood a kanadai The Globe And Mail című lapba írt cikket egy konkrét kanadai eset kapcsán (Steven Galloway ügye) a #MeToo kampány visszásságairól.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

A lányoknál „soha nem lehet biztosan tudni, hogy valaki miért népszerű és aztán hirtelen már miért nem.” – interjú Margaret Atwooddal.
2017 Margaret Atwood éve volt. Az írónővel az év elején a The Guardian újságírója készített interjút a Szolgálólány meséjéről, regényeiről és azok adaptációiról.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Banksy újraértelmezve.
Nem lehet eléggé hangsúlyozni a könyvek és ezáltal a könyvesek jelentőségét akkor, ha kultúráról beszélünk. Márpedig a kultúra nemcsak adathalmaz, unalmas művek sora, hanem mindannak az összessége, ami meghatározza azt, hogy hogyan gondolkozunk magunkról és világról, mely ezáltal azt is befolyásolja, hogy miképp élünk. Meglepő, de még azokra is hatással van, akik sosem olvastak egy oldalt sem.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Szentesi Éva, Dr. Skriba Eszter és Puzsér Róbert A szolgálólány meséjéről.
Szeptember 18-án, kedd este fél nyolctól Szentesi Éva újságíró, Dr. Skriba Eszter nőgyógyász és Puzsér Róbert beszélgetnek majd az Akvárium Klubban A szolgálólány meséje című tévésorozatról, mely Margaret Atwood azonos című regénye alapján készült.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Margaret Atwood Offred történetének folytatását írja.
Margaret Atwood kiadója szerdán bejelentette, hogy az írónő folytatta A Szolgálólány meséje című regényét. A könyv jövő szeptemberben fog megjelenni The Tesaments címen.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

15 évvel később Gileádban.
Nyilvánosságra hozták Margaret Atwood szeptemberben megjelenő új regényének, a The Testaments-nek a borítóját. Az új könyv A szolgálólány meséje világában, annak eseményei után tizenöt évvel fog játszódni, és három gileádi asszony történetét (testamentumát) ismergetjük majd meg belőle.
Olvassa el a teljes cikket a Mindennap Könyv oldalon! >>

Letöltés könyvet A Szolgálólány meséje pdf

A Szolgálólány meséje.pdf

Margaret Atwood A Szolgálólány meséje könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető A Szolgálólány meséje Margaret Atwood pdf formátumban. A A Szolgálólány meséje könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Szolgálólány meséje könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Szolgálólány meséje epub

A Szolgálólány meséje.epub

Margaret Atwood A Szolgálólány meséje könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető A Szolgálólány meséje Margaret Atwood epub formátumban. A A Szolgálólány meséje könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Szolgálólány meséje könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Szolgálólány meséje mobi

A Szolgálólány meséje.mobi

Margaret Atwood A Szolgálólány meséje könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető A Szolgálólány meséje Margaret Atwood mobi formátumban. A A Szolgálólány meséje könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Szolgálólány meséje könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Szolgálólány meséje txt

A Szolgálólány meséje.txt

Margaret Atwood A Szolgálólány meséje könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető A Szolgálólány meséje Margaret Atwood txt formátumban. A A Szolgálólány meséje könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Szolgálólány meséje könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Szolgálólány meséje docx

A Szolgálólány meséje.docx

Margaret Atwood A Szolgálólány meséje könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető A Szolgálólány meséje Margaret Atwood docx formátumban. A A Szolgálólány meséje könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Szolgálólány meséje könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Szolgálólány meséje fb2

A Szolgálólány meséje.fb2

Margaret Atwood A Szolgálólány meséje könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető A Szolgálólány meséje Margaret Atwood fb2 formátumban. A A Szolgálólány meséje könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Szolgálólány meséje könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online A Szolgálólány meséje könyv ingyen

A Szolgálólány meséje online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet A Szolgálólány meséje ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a A Szolgálólány meséje

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a A Szolgálólány meséje és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) A Szolgálólány meséje ingyenes

A könyv részletei A Szolgálólány meséje

  • A könyv eredeti címe: A Szolgálólány meséje
  • A könyv szerzője: Margaret Atwood
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Margaret Atwood
  • Oldalszám: 480 oldal
  • Megjelenés: 2017. május 12.
  • Fájlnév: A Szolgálólány meséje.pdf, A Szolgálólány meséje.epub, A Szolgálólány meséje.mobi, A Szolgálólány meséje.txt, A Szolgálólány meséje.docx, A Szolgálólány meséje.fb2
  • Feltételek: ingyen

A A Szolgálólány meséje könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A A Szolgálólány meséje könyvet Margaret Atwood írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A A Szolgálólány meséje könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: A Szolgálólány meséje. A A Szolgálólány meséje könyv megjelenésének dátuma 2017. május 12.. A A Szolgálólány meséje könyvben 480 oldal található.

A könyv letölthető a A Szolgálólány meséje kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A A Szolgálólány meséje könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Margaret Atwood – A Szolgálólány meséje.pdf, Margaret Atwood – A Szolgálólány meséje.epub, Margaret Atwood – A Szolgálólány meséje.mobi. Margaret Atwood A Szolgálólány meséje felülvizsgálat. A Szolgálólány meséje könyv Margaret Atwood – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Margaret Atwood A Szolgálólány meséje könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű A Szolgálólány meséje is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a A Szolgálólány meséje Margaret Atwood könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online A Szolgálólány meséje, A Szolgálólány meséje fb2, download A Szolgálólány meséje PDF, download A Szolgálólány meséje MOBI, ingyenes letöltések A Szolgálólány meséje IPhone, online A Szolgálólány meséje pdf, ingyenes A Szolgálólány meséje DJVU, ingyenes letöltések A Szolgálólány meséje txt, letöltések A Szolgálólány meséje rtf, online A Szolgálólány meséje FB2 , ebook A Szolgálólány meséje letöltések txt, ingyenes A Szolgálólány meséje letöltések, ebook A Szolgálólány meséje download MOBI, letöltések A Szolgálólány meséje IPad, olvas A Szolgálólány meséje MOBI, olvas A Szolgálólány meséje docx, ingyenes A Szolgálólány meséje awz, download ebook A Szolgálólány meséje iPad, ingyenes A Szolgálólány meséje DJVU, download A Szolgálólány meséje ingyenes, ingyenes letöltések A Szolgálólány meséje, olvas A Szolgálólány meséje txt, A Szolgálólány meséje letöltések DJVU, A Szolgálólány meséje letöltések ingyenes, A Szolgálólány meséje letöltések pdf ingyenes, A Szolgálólány meséje pdf letöltések ingyenes, letöltések eA Szolgálólány meséje pdf ingyenes, A Szolgálólány meséje letöltések epub ingyenes, A Szolgálólány meséje ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply