A palócokról

By | 2019-12-10

Pintér Sándor - A Palócokról

Leírás könyv A Palócokról

Nógrád-, Heves-, Gömör- és Borsodvármegyének azon téreit, melyeket a Mátra hegylánc és kinyúló ágai behálóznak, választotta letelepedési helyül az általános elnevezés alatt ismert "palóc nép" vagyis "alullakók", mint ellenlábasai, a "hornyákok", azaz "felüllakók"-nak.
Figyelmet érdemel még azon körülmény is, hogy a palócok lakta területen egymást érik a várromok, s azok az ott lakók anyanyelvén neveztetnek po. "pogányvár", "somoskő", "baglyas", "salgó", "fülek" stb. sőt nem létezik úgyszólván egy palóc község sem, melynek határában "várdomb", "várhegy", "várallya" nevezetű düllő nevek, vagy más hasonló elnevezések ne találtatnának, mintegy tanúbizonyságot teendő arról, hogy e népcsalád már a hajdankorban is gondoskodott megszállt helyének védelméről.

Letöltés könyvet A Palócokról pdf

A Palócokról.pdf

Pintér Sándor A Palócokról könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető A Palócokról Pintér Sándor pdf formátumban. A A Palócokról könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Palócokról könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Palócokról epub

A Palócokról.epub

Pintér Sándor A Palócokról könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető A Palócokról Pintér Sándor epub formátumban. A A Palócokról könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Palócokról könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Palócokról mobi

A Palócokról.mobi

Pintér Sándor A Palócokról könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető A Palócokról Pintér Sándor mobi formátumban. A A Palócokról könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Palócokról könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Palócokról txt

A Palócokról.txt

Pintér Sándor A Palócokról könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető A Palócokról Pintér Sándor txt formátumban. A A Palócokról könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Palócokról könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Palócokról docx

A Palócokról.docx

Pintér Sándor A Palócokról könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető A Palócokról Pintér Sándor docx formátumban. A A Palócokról könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Palócokról könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A Palócokról fb2

A Palócokról.fb2

Pintér Sándor A Palócokról könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető A Palócokról Pintér Sándor fb2 formátumban. A A Palócokról könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A Palócokról könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online A Palócokról könyv ingyen

A Palócokról online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet A Palócokról ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a A Palócokról

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a A Palócokról és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) A Palócokról ingyenes

A könyv részletei A Palócokról

  • A könyv eredeti címe: A Palócokról
  • A könyv szerzője: Pintér Sándor
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Pintér Sándor
  • Oldalszám: 100 oldal
  • Megjelenés: 2019. augusztus 06.
  • Fájlnév: A Palócokról.pdf, A Palócokról.epub, A Palócokról.mobi, A Palócokról.txt, A Palócokról.docx, A Palócokról.fb2
  • Feltételek: ingyen

A A Palócokról könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A A Palócokról könyvet Pintér Sándor írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A A Palócokról könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: A Palócokról. A A Palócokról könyv megjelenésének dátuma 2019. augusztus 06.. A A Palócokról könyvben 100 oldal található.

A könyv letölthető a A Palócokról kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A A Palócokról könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Pintér Sándor – A Palócokról.pdf, Pintér Sándor – A Palócokról.epub, Pintér Sándor – A Palócokról.mobi. Pintér Sándor A Palócokról felülvizsgálat. A Palócokról könyv Pintér Sándor – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Pintér Sándor A Palócokról könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű A Palócokról is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a A Palócokról Pintér Sándor könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online A Palócokról, A Palócokról fb2, download A Palócokról PDF, download A Palócokról MOBI, ingyenes letöltések A Palócokról IPhone, online A Palócokról pdf, ingyenes A Palócokról DJVU, ingyenes letöltések A Palócokról txt, letöltések A Palócokról rtf, online A Palócokról FB2 , ebook A Palócokról letöltések txt, ingyenes A Palócokról letöltések, ebook A Palócokról download MOBI, letöltések A Palócokról IPad, olvas A Palócokról MOBI, olvas A Palócokról docx, ingyenes A Palócokról awz, download ebook A Palócokról iPad, ingyenes A Palócokról DJVU, download A Palócokról ingyenes, ingyenes letöltések A Palócokról, olvas A Palócokról txt, A Palócokról letöltések DJVU, A Palócokról letöltések ingyenes, A Palócokról letöltések pdf ingyenes, A Palócokról pdf letöltések ingyenes, letöltések eA Palócokról pdf ingyenes, A Palócokról letöltések epub ingyenes, A Palócokról ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply