A magyar nép élce

By | 2019-11-11

JÓKAI MÓR - A magyar nép élce

Leírás könyv A magyar nép élce

",,A humor csak szabadelmű és felvilágosult népek tulajdona. Nemzetek,akik szeretik kimondani az igazságot; mikor nyíltan nem lehet,képes beszédben, tréfa színe alatt is; akiknek szelleme azon önállóságrajutott, ahonnan a jót a rossztul nem csupán a hagyományos hit, hanemsaját ítélőtehetség tudja megkülönböztetni, akik a világosságnak szemébemernek nézni, azoknál otthonos a humor.Kínában kevés nyoma a humornak.Régi évkönyvekben egész halmazát fedeztem fel azon jegyzeteknek,mik kínai népmondákból gyűjtettek össze: hogyan talált Konfucsea pusztában egy kutat, melyből szomjas levén inni akart, de miutánmegtudá, hogy azt zsiványok kútjának híják, ott hagyá és szomjanodább ment; – másutt a kínai bálványisten hogy engedi magát az áldozatokhulladékaival kielégíttetni, míg azoknak javát az áldozó magánaktartja; – mint utálja a tengeri szellem a pecsenyeszagot? – hogykészíttetett Kao Ti császár kövekből hadsereget, miután élő népét azellenség és az elemek elpusztíták; – hogy viszik fel a kínait halála utánhosszú varkocsánál fogva az égbe? – hogy veri meg a házi bálványistenta kínai kereskedő, mikor veszteségben van? – mindezek nekünk eléghumorisztikus dolgok, de ott egész komolysággal vannak följegyezve,s nincsenek igényeik a kedvderítésre. Az sem humor, mikor a karaiboklakója, egy misszionáriusnak e kérdésére: ismerted-e a derék páter Barnabot?- azt felelé: ismertem, ettem belőle.Az Ezeregyéjszaka regéi között már sok helyütt tűnik fel humorisztikusalapgondolat; mentül közelebb esik a mese az uratlan pusztákhoz,s aként enyészik el e színezet, amint közelebb jár a kalifák trónjaihoz.Az arcra boruló nép nem enyeleg; a heréltek között nincsen tréfa…""

Letöltés könyvet A magyar nép élce pdf

A magyar nép élce.pdf

JÓKAI MÓR A magyar nép élce könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető A magyar nép élce JÓKAI MÓR pdf formátumban. A A magyar nép élce könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A magyar nép élce könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A magyar nép élce epub

A magyar nép élce.epub

JÓKAI MÓR A magyar nép élce könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető A magyar nép élce JÓKAI MÓR epub formátumban. A A magyar nép élce könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A magyar nép élce könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A magyar nép élce mobi

A magyar nép élce.mobi

JÓKAI MÓR A magyar nép élce könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető A magyar nép élce JÓKAI MÓR mobi formátumban. A A magyar nép élce könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A magyar nép élce könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A magyar nép élce txt

A magyar nép élce.txt

JÓKAI MÓR A magyar nép élce könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető A magyar nép élce JÓKAI MÓR txt formátumban. A A magyar nép élce könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A magyar nép élce könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A magyar nép élce docx

A magyar nép élce.docx

JÓKAI MÓR A magyar nép élce könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető A magyar nép élce JÓKAI MÓR docx formátumban. A A magyar nép élce könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A magyar nép élce könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A magyar nép élce fb2

A magyar nép élce.fb2

JÓKAI MÓR A magyar nép élce könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető A magyar nép élce JÓKAI MÓR fb2 formátumban. A A magyar nép élce könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A magyar nép élce könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online A magyar nép élce könyv ingyen

A magyar nép élce online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet A magyar nép élce ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a A magyar nép élce

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a A magyar nép élce és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) A magyar nép élce ingyenes

A könyv részletei A magyar nép élce

  • A könyv eredeti címe: A magyar nép élce
  • A könyv szerzője: JÓKAI MÓR
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: JÓKAI MÓR
  • Oldalszám: 2015. február 23.
    ISBN: 9789633773352
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: A magyar nép élce.pdf, A magyar nép élce.epub, A magyar nép élce.mobi, A magyar nép élce.txt, A magyar nép élce.docx, A magyar nép élce.fb2
  • Feltételek: ingyen

A A magyar nép élce könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A A magyar nép élce könyvet JÓKAI MÓR írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A A magyar nép élce könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: A magyar nép élce. A A magyar nép élce könyv megjelenésének dátuma ERR. A A magyar nép élce könyvben 2015. február 23.

ISBN: 9789633773352 található.

A könyv letölthető a A magyar nép élce kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A A magyar nép élce könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: JÓKAI MÓR – A magyar nép élce.pdf, JÓKAI MÓR – A magyar nép élce.epub, JÓKAI MÓR – A magyar nép élce.mobi. JÓKAI MÓR A magyar nép élce felülvizsgálat. A magyar nép élce könyv JÓKAI MÓR – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. JÓKAI MÓR A magyar nép élce könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű A magyar nép élce is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a A magyar nép élce JÓKAI MÓR könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online A magyar nép élce, A magyar nép élce fb2, download A magyar nép élce PDF, download A magyar nép élce MOBI, ingyenes letöltések A magyar nép élce IPhone, online A magyar nép élce pdf, ingyenes A magyar nép élce DJVU, ingyenes letöltések A magyar nép élce txt, letöltések A magyar nép élce rtf, online A magyar nép élce FB2 , ebook A magyar nép élce letöltések txt, ingyenes A magyar nép élce letöltések, ebook A magyar nép élce download MOBI, letöltések A magyar nép élce IPad, olvas A magyar nép élce MOBI, olvas A magyar nép élce docx, ingyenes A magyar nép élce awz, download ebook A magyar nép élce iPad, ingyenes A magyar nép élce DJVU, download A magyar nép élce ingyenes, ingyenes letöltések A magyar nép élce, olvas A magyar nép élce txt, A magyar nép élce letöltések DJVU, A magyar nép élce letöltések ingyenes, A magyar nép élce letöltések pdf ingyenes, A magyar nép élce pdf letöltések ingyenes, letöltések eA magyar nép élce pdf ingyenes, A magyar nép élce letöltések epub ingyenes, A magyar nép élce ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply