A hűség horgonya – újpest regénye

By | 2019-11-11

NEMERE ISTVÁN - A hűség horgonya - Újpest regénye

Leírás könyv A hűség horgonya – Újpest regénye

A népszerű szerző ezúttal is "történelmi regényt" írt – de ezt ne vegyük szó szerint, bár a tizenkilencedik század közepén játszódó történet lapjain igazi eseményeket és valóban élt személyeket vonultat fel. Arról szól a könyv, hogyan keletkezett Újpest. Miféle "gyarmat" volt ez, és miképpen lett egy magyar főúr birtokaként afféle "Kis-Amerika"? Ahová abban az időben szabadon jöhetett bárki, nemzetiségére, vallására, származására való tekintet nélkül. Az akkor létrejövő "megyeri gyarmat" a Fóton élő Károlyi István birtokán született meg, és a gróf sokat tett azért, hogy a község szabadon fejlődhessen.
Megismerjük a korabeli tímárok, asztalosok, kereskedők és tucatnyi más szakma fogásait, gyakorlóit. A szerző hősei nagyrészt olyan valós személyek, akik nevével ma a levéltárak megsárgult dokumentumaiban találkozhatunk. Akik akkoriban ezen a "gyarmaton" megtelepedtek, és afféle úttörőként létrehoztak valamit, ami az 1840-es évek Magyarországán addig nem létezett.
De a könyv a reformkor nagy alakjait is felvonultatja: Kossuth, Petőfi, Széchenyi, Deák is megjelennek lapjain. A forradalmat itt mintegy "alulnézetből", a kisemberek szemszögéből láthatjuk. Svábok, zsidók, magyarok, németek, szlávok, cigányok kerülnek izgalmas előzmények után a leendő Újpestre. Károlyi grófot forradalmi tetteiért haditörvényszék ítéli el, ám a község fejlődését már semmi sem állíthatja meg. Az újkori honalapítók példát mutatnak a korszak Magyarországának, miközben élik egyszerre vidám, munkás vagy éppen tragikus hétköznapjaikat.
Akik a szerző eddigi műveit olvasták, most egy eddig rejtett oldalát ismerhetik meg: a már csak régi iratokban létező arctalan nevek a keze alatt e lapokon váltak élő, igazi emberekké. Tőle tudhatjuk meg, hogyan jött létre egy példamutató emberi közösség azokban a nehéz, mégis felemelő időkben.

Letöltés könyvet A hűség horgonya – Újpest regénye pdf

A hűség horgonya – Újpest regénye.pdf

NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető A hűség horgonya – Újpest regénye NEMERE ISTVÁN pdf formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A hűség horgonya – Újpest regénye könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A hűség horgonya – Újpest regénye epub

A hűség horgonya – Újpest regénye.epub

NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető A hűség horgonya – Újpest regénye NEMERE ISTVÁN epub formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A hűség horgonya – Újpest regénye könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A hűség horgonya – Újpest regénye mobi

A hűség horgonya – Újpest regénye.mobi

NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető A hűség horgonya – Újpest regénye NEMERE ISTVÁN mobi formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A hűség horgonya – Újpest regénye könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A hűség horgonya – Újpest regénye txt

A hűség horgonya – Újpest regénye.txt

NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető A hűség horgonya – Újpest regénye NEMERE ISTVÁN txt formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A hűség horgonya – Újpest regénye könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A hűség horgonya – Újpest regénye docx

A hűség horgonya – Újpest regénye.docx

NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető A hűség horgonya – Újpest regénye NEMERE ISTVÁN docx formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A hűség horgonya – Újpest regénye könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A hűség horgonya – Újpest regénye fb2

A hűség horgonya – Újpest regénye.fb2

NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető A hűség horgonya – Újpest regénye NEMERE ISTVÁN fb2 formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A hűség horgonya – Újpest regénye könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online A hűség horgonya – Újpest regénye könyv ingyen

A hűség horgonya – Újpest regénye online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet A hűség horgonya – Újpest regénye ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a A hűség horgonya – Újpest regénye

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a A hűség horgonya – Újpest regénye és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) A hűség horgonya – Újpest regénye ingyenes

A könyv részletei A hűség horgonya – Újpest regénye

  • A könyv eredeti címe: A hűség horgonya – Újpest regénye
  • A könyv szerzője: NEMERE ISTVÁN
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: NEMERE ISTVÁN
  • Oldalszám: 283 oldal
  • Megjelenés: 2018. április 19.
  • Fájlnév: A hűség horgonya – Újpest regénye.pdf, A hűség horgonya – Újpest regénye.epub, A hűség horgonya – Újpest regénye.mobi, A hűség horgonya – Újpest regénye.txt, A hűség horgonya – Újpest regénye.docx, A hűség horgonya – Újpest regénye.fb2
  • Feltételek: ingyen

A A hűség horgonya – Újpest regénye könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyvet NEMERE ISTVÁN írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: A hűség horgonya – Újpest regénye. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv megjelenésének dátuma 2018. április 19.. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyvben 283 oldal található.

A könyv letölthető a A hűség horgonya – Újpest regénye kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A A hűség horgonya – Újpest regénye könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: NEMERE ISTVÁN – A hűség horgonya – Újpest regénye.pdf, NEMERE ISTVÁN – A hűség horgonya – Újpest regénye.epub, NEMERE ISTVÁN – A hűség horgonya – Újpest regénye.mobi. NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye felülvizsgálat. A hűség horgonya – Újpest regénye könyv NEMERE ISTVÁN – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. NEMERE ISTVÁN A hűség horgonya – Újpest regénye könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű A hűség horgonya – Újpest regénye is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a A hűség horgonya – Újpest regénye NEMERE ISTVÁN könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online A hűség horgonya – Újpest regénye, A hűség horgonya – Újpest regénye fb2, download A hűség horgonya – Újpest regénye PDF, download A hűség horgonya – Újpest regénye MOBI, ingyenes letöltések A hűség horgonya – Újpest regénye IPhone, online A hűség horgonya – Újpest regénye pdf, ingyenes A hűség horgonya – Újpest regénye DJVU, ingyenes letöltések A hűség horgonya – Újpest regénye txt, letöltések A hűség horgonya – Újpest regénye rtf, online A hűség horgonya – Újpest regénye FB2 , ebook A hűség horgonya – Újpest regénye letöltések txt, ingyenes A hűség horgonya – Újpest regénye letöltések, ebook A hűség horgonya – Újpest regénye download MOBI, letöltések A hűség horgonya – Újpest regénye IPad, olvas A hűség horgonya – Újpest regénye MOBI, olvas A hűség horgonya – Újpest regénye docx, ingyenes A hűség horgonya – Újpest regénye awz, download ebook A hűség horgonya – Újpest regénye iPad, ingyenes A hűség horgonya – Újpest regénye DJVU, download A hűség horgonya – Újpest regénye ingyenes, ingyenes letöltések A hűség horgonya – Újpest regénye, olvas A hűség horgonya – Újpest regénye txt, A hűség horgonya – Újpest regénye letöltések DJVU, A hűség horgonya – Újpest regénye letöltések ingyenes, A hűség horgonya – Újpest regénye letöltések pdf ingyenes, A hűség horgonya – Újpest regénye pdf letöltések ingyenes, letöltések eA hűség horgonya – Újpest regénye pdf ingyenes, A hűség horgonya – Újpest regénye letöltések epub ingyenes, A hűség horgonya – Újpest regénye ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply