A dél-alföldi tanyavilág

By | 2019-11-08

Juhász Antal - A dél-alföldi tanyavilág

Leírás könyv A dél-alföldi tanyavilág

A szerző a Szegedi Egyetem Néprajz Tanszékének nyugalmazott vezetője, a tanyavilág legszakavatottabb ismerője. Egész életműve az alföldi tanyavilág megismerése és bemutatása volt!
"Nem élt magányban a tanyák népe. Kis közösségeket formáltak; a szomszédolás például gyakori találkozási alkalmat jelentett, de tartottak csutrinak nevezett házi bált is… A tanyák életében a téeszesítés jelentett korszakhatárt, a következő pedig a hatvanas évek második felében az iskolák körzetesítése volt, ami felgyorsította a porták elnéptelenedését… A tárgyak és az emlékanyag gyűjtése szorosan összefonódott. Az idősek hagyatékából és a padlásokról sok tárgyat szereztünk meg a múzeumnak; az intézménynek sosem volt annyi pénze, hogy a kereskedőkkel versenyezzen. …A tradíciót is földerítettük a gyékénytől a viseleten át a népdal- és tánchagyományokig."
Juhász Antal munkásságában a történetírás és a néprajzi adatgyűjtés kiegészítette egymást. A fényképeket is szinte mind a Szerző készítette. A legtöbb fotó a 70-es évekből származik, de az elbeszélések, az életmód autentikus bemutatása sokkal régebbi, mert a gyűjtőútjain mindig az öregeket kereste fel.

Letöltés könyvet A dél-alföldi tanyavilág pdf

A dél-alföldi tanyavilág.pdf

Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető A dél-alföldi tanyavilág Juhász Antal pdf formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A dél-alföldi tanyavilág könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A dél-alföldi tanyavilág epub

A dél-alföldi tanyavilág.epub

Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető A dél-alföldi tanyavilág Juhász Antal epub formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A dél-alföldi tanyavilág könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A dél-alföldi tanyavilág mobi

A dél-alföldi tanyavilág.mobi

Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető A dél-alföldi tanyavilág Juhász Antal mobi formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A dél-alföldi tanyavilág könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A dél-alföldi tanyavilág txt

A dél-alföldi tanyavilág.txt

Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető A dél-alföldi tanyavilág Juhász Antal txt formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A dél-alföldi tanyavilág könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A dél-alföldi tanyavilág docx

A dél-alföldi tanyavilág.docx

Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető A dél-alföldi tanyavilág Juhász Antal docx formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A dél-alföldi tanyavilág könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A dél-alföldi tanyavilág fb2

A dél-alföldi tanyavilág.fb2

Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető A dél-alföldi tanyavilág Juhász Antal fb2 formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A dél-alföldi tanyavilág könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online A dél-alföldi tanyavilág könyv ingyen

A dél-alföldi tanyavilág online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet A dél-alföldi tanyavilág ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a A dél-alföldi tanyavilág

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a A dél-alföldi tanyavilág és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) A dél-alföldi tanyavilág ingyenes

A könyv részletei A dél-alföldi tanyavilág

  • A könyv eredeti címe: A dél-alföldi tanyavilág
  • A könyv szerzője: Juhász Antal
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: Juhász Antal
  • Oldalszám: Magyar esszék
  • Megjelenés: 356 oldal
    Megjelenés: 2018. november 07.
  • Fájlnév: A dél-alföldi tanyavilág.pdf, A dél-alföldi tanyavilág.epub, A dél-alföldi tanyavilág.mobi, A dél-alföldi tanyavilág.txt, A dél-alföldi tanyavilág.docx, A dél-alföldi tanyavilág.fb2
  • Feltételek: ingyen

A A dél-alföldi tanyavilág könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A A dél-alföldi tanyavilág könyvet Juhász Antal írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: A dél-alföldi tanyavilág. A A dél-alföldi tanyavilág könyv megjelenésének dátuma 356 oldal

Megjelenés: 2018. november 07.. A A dél-alföldi tanyavilág könyvben Magyar esszék található.

A könyv letölthető a A dél-alföldi tanyavilág kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A A dél-alföldi tanyavilág könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: Juhász Antal – A dél-alföldi tanyavilág.pdf, Juhász Antal – A dél-alföldi tanyavilág.epub, Juhász Antal – A dél-alföldi tanyavilág.mobi. Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág felülvizsgálat. A dél-alföldi tanyavilág könyv Juhász Antal – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. Juhász Antal A dél-alföldi tanyavilág könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű A dél-alföldi tanyavilág is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a A dél-alföldi tanyavilág Juhász Antal könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online A dél-alföldi tanyavilág, A dél-alföldi tanyavilág fb2, download A dél-alföldi tanyavilág PDF, download A dél-alföldi tanyavilág MOBI, ingyenes letöltések A dél-alföldi tanyavilág IPhone, online A dél-alföldi tanyavilág pdf, ingyenes A dél-alföldi tanyavilág DJVU, ingyenes letöltések A dél-alföldi tanyavilág txt, letöltések A dél-alföldi tanyavilág rtf, online A dél-alföldi tanyavilág FB2 , ebook A dél-alföldi tanyavilág letöltések txt, ingyenes A dél-alföldi tanyavilág letöltések, ebook A dél-alföldi tanyavilág download MOBI, letöltések A dél-alföldi tanyavilág IPad, olvas A dél-alföldi tanyavilág MOBI, olvas A dél-alföldi tanyavilág docx, ingyenes A dél-alföldi tanyavilág awz, download ebook A dél-alföldi tanyavilág iPad, ingyenes A dél-alföldi tanyavilág DJVU, download A dél-alföldi tanyavilág ingyenes, ingyenes letöltések A dél-alföldi tanyavilág, olvas A dél-alföldi tanyavilág txt, A dél-alföldi tanyavilág letöltések DJVU, A dél-alföldi tanyavilág letöltések ingyenes, A dél-alföldi tanyavilág letöltések pdf ingyenes, A dél-alföldi tanyavilág pdf letöltések ingyenes, letöltések eA dél-alföldi tanyavilág pdf ingyenes, A dél-alföldi tanyavilág letöltések epub ingyenes, A dél-alföldi tanyavilág ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply