A barátfalvi lévita

By | 2019-11-08

JÓKAI MÓR - A barátfalvi lévita

Leírás könyv A barátfalvi lévita

Folyóiratban 1857-ben, könyv alakban 1858-ban jelent meg először Az elátkozott család. A regény a 18. században játszódik, a komáromi protestánsok, és katolikusok küzdelméről szól. Az 1756. évi földrengés rövid időre egymáshoz közelíti a vetélkedő felekezeteket: a katolikus Malárdy Ferenc alispán engedélyt ad rögtönzött protestáns fatemplom építésére, de a katasztrófa elmúltával tüstént le akarja bontatni a templomot, sőt fejszével ő maga vág bele. Malárdy alispánná választásának évfordulóján egy ünnepségen megjelenik egy jóképű fiatalember, aki Kadarkuthy Viktor néven mutatkozik be: megszeretteti magát a családdal, és feleségül veszi Herminát, a szülők szemefényét. Az ifjú férj azonban álnevet viselt; valójában református családból való, apja, Gutai Thádé fölismeri, és magával viszi. Romantikus kalandok, intrikák, és félreértések után a szerelmesek visszatalálnak egymáshoz, az ellenségeskedő apák összebékülnek. Történetük A bártfalvi lévita című regényben folytatódik (Pesti Napló: 1897, könyv alakban: 1899). A valódi, idősebb Kadarkuthy bosszút akar állni a névbitorló Guthay Lőrincen (a később született regényben dzsentris névformát használ az író), aki a Bükkben, Barátfalván él lévitaként – református lelkésztanítóként -, inkognitóban. Keresi, és megtalálja. Amikor már-már élethalál harcra kerülne közöttük a sor, Kadarkuthyt farkasok támadják meg, Lőrinc pedig megmenti, és kibékülnek. Van olyan nézet, hogy Barátfalva mintája Tardona, ahol Jókai rejtőzött a szabadságharc leverése után. – A cselekményben dús, detektívregény típusú regénykettős nem tartozik az életmű fő vonulatába, de izgalmas olvasmány, és stiláris értékei is figyelemre méltók. – Mindenkinek ajánlható.

Letöltés könyvet A barátfalvi lévita pdf

A barátfalvi lévita.pdf

JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita könyve pdf formátumban érhető el. Itt letölthető A barátfalvi lévita JÓKAI MÓR pdf formátumban. A A barátfalvi lévita könyv pdf formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A barátfalvi lévita könyv pdf formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A barátfalvi lévita epub

A barátfalvi lévita.epub

JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita könyve epub formátumban érhető el. Itt letölthető A barátfalvi lévita JÓKAI MÓR epub formátumban. A A barátfalvi lévita könyv epub formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A barátfalvi lévita könyv epub formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A barátfalvi lévita mobi

A barátfalvi lévita.mobi

JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita könyve mobi formátumban érhető el. Itt letölthető A barátfalvi lévita JÓKAI MÓR mobi formátumban. A A barátfalvi lévita könyv mobi formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A barátfalvi lévita könyv mobi formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A barátfalvi lévita txt

A barátfalvi lévita.txt

JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita könyve txt formátumban érhető el. Itt letölthető A barátfalvi lévita JÓKAI MÓR txt formátumban. A A barátfalvi lévita könyv txt formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A barátfalvi lévita könyv txt formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A barátfalvi lévita docx

A barátfalvi lévita.docx

JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita könyve docx formátumban érhető el. Itt letölthető A barátfalvi lévita JÓKAI MÓR docx formátumban. A A barátfalvi lévita könyv docx formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A barátfalvi lévita könyv docx formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Letöltés könyvet A barátfalvi lévita fb2

A barátfalvi lévita.fb2

JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita könyve fb2 formátumban érhető el. Itt letölthető A barátfalvi lévita JÓKAI MÓR fb2 formátumban. A A barátfalvi lévita könyv fb2 formátumban történő letöltéséhez használja a linket. A barátfalvi lévita könyv fb2 formátumban, egy dedikált külső szerveren.

Olvasni online A barátfalvi lévita könyv ingyen

A barátfalvi lévita online

Hogyan lehet letölteni (olvasni online) könyvet A barátfalvi lévita ingyenes

Csatlakozz a több százezer elégedett tagok, akik hosszú órákat töltött keres multimédiás tartalmak online és időben, és most élvezik a legismertebb új könyvek, magazinok és képregények, köztük a A barátfalvi lévita

Itt van, és ingyenes. Ezért regisztrálnia kell az ezen az oldalon található linkek használatával:

Korlátlan könyvek, magazinok és képregények, bárhol is tartózkodik: közvetlenül a böngészőjében a számítógépen vagy a táblagépen.

Több mint 10 millió cím minden lehetséges műfajra kiterjed.

Magazinok és képregények bármilyen műfajban, beleértve akció játékok, kalandjátékok, anime, manga, Gyermek és Családi , klasszikusok, vígjáték, referenciák, útmutatók, dráma, Aliens, Horror, Zene, Romance, Sci-fi, fantasy, Sport, és még sok más.

Naponta új címeket adunk hozzá! Szeretjük frissen tartani a dolgokat.

Minden platform. Teljesen optimalizált.

Tekintse meg, hogy naponta több ezer ember szórakozik.
Regisztrálj most, szerezd be a A barátfalvi lévita és szórakozz a korlátozások nélkül!

Jelentkezzen be a könyv letöltéséhez (online olvasás) A barátfalvi lévita ingyenes

A könyv részletei A barátfalvi lévita

  • A könyv eredeti címe: A barátfalvi lévita
  • A könyv szerzője: JÓKAI MÓR
  • A könyv nyelve: hu-HU
  • Könyvkiadó: JÓKAI MÓR
  • Oldalszám: 2015. október 12.
    ISBN: 9789633874790
  • Megjelenés: ERR
  • Fájlnév: A barátfalvi lévita.pdf, A barátfalvi lévita.epub, A barátfalvi lévita.mobi, A barátfalvi lévita.txt, A barátfalvi lévita.docx, A barátfalvi lévita.fb2
  • Feltételek: ingyen

A A barátfalvi lévita könyvet ingyenesen letöltheti a weboldalon feltüntetett linkek egyikén. A A barátfalvi lévita könyvet JÓKAI MÓR írja, és letölthető pdf, epub és mobi formátumban. A A barátfalvi lévita könyvet, akárcsak a weboldalunkon található többi könyvet, egy dedikált szerveren tárolják. A könyv eredeti címe: A barátfalvi lévita. A A barátfalvi lévita könyv megjelenésének dátuma ERR. A A barátfalvi lévita könyvben 2015. október 12.

ISBN: 9789633874790 található.

A könyv letölthető a A barátfalvi lévita kiadóban. A könyvet ingyen letöltheti pdf, epub és mobi formátumban. A A barátfalvi lévita könyv ingyenes letöltéséhez kövesse a megfelelő könyvformátumra mutató linket: JÓKAI MÓR – A barátfalvi lévita.pdf, JÓKAI MÓR – A barátfalvi lévita.epub, JÓKAI MÓR – A barátfalvi lévita.mobi. JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita felülvizsgálat. A barátfalvi lévita könyv JÓKAI MÓR – ez az egyik legjobb magyar nyelvű könyv. JÓKAI MÓR A barátfalvi lévita könyvét az Amazonon vásárolhatja meg. Papírkötésű A barátfalvi lévita is megrendelhet az Amazon-on. Bővebben elolvashatod a A barátfalvi lévita JÓKAI MÓR könyvet a Wikipedia-ban.

TAGS:
online A barátfalvi lévita, A barátfalvi lévita fb2, download A barátfalvi lévita PDF, download A barátfalvi lévita MOBI, ingyenes letöltések A barátfalvi lévita IPhone, online A barátfalvi lévita pdf, ingyenes A barátfalvi lévita DJVU, ingyenes letöltések A barátfalvi lévita txt, letöltések A barátfalvi lévita rtf, online A barátfalvi lévita FB2 , ebook A barátfalvi lévita letöltések txt, ingyenes A barátfalvi lévita letöltések, ebook A barátfalvi lévita download MOBI, letöltések A barátfalvi lévita IPad, olvas A barátfalvi lévita MOBI, olvas A barátfalvi lévita docx, ingyenes A barátfalvi lévita awz, download ebook A barátfalvi lévita iPad, ingyenes A barátfalvi lévita DJVU, download A barátfalvi lévita ingyenes, ingyenes letöltések A barátfalvi lévita, olvas A barátfalvi lévita txt, A barátfalvi lévita letöltések DJVU, A barátfalvi lévita letöltések ingyenes, A barátfalvi lévita letöltések pdf ingyenes, A barátfalvi lévita pdf letöltések ingyenes, letöltések eA barátfalvi lévita pdf ingyenes, A barátfalvi lévita letöltések epub ingyenes, A barátfalvi lévita ePub letöltések ingyenes.

Leave a Reply